
3 najsłynniejsze włoskie sery dojrzewające – dlaczego są tak pyszne?
Parmigiano Reggiano, Grana Padano oraz Pecorino Sardo, Toscano i Romano to 3 włoskie sery znane na cały świat. Poznaj ich różnice!
Prostota i zarazem bogactwo przepisów kuchni z Włoch zachęcają do próbowania swoich sił we włoskim gotowaniu. Szybko okaże się jednak, że do stworzenia prawdziwie śródziemnomorskich specjałów potrzeba nie tyle dokładnego…
Serki do smarowania pecorino to wspaniały składnik kuchni włoskiej i urozmaicenie codziennego menu. Wyjątkowy charakter Włoch Włochy to kraj skrywający mnóstwo wspaniałych miejsc, tak różnych od tych, z którymi spotykamy…
Ser pecorino to jeden z kluczowych produktów żywnościowych wysyłanych przez Włochy na cały świat. Jego dwie główne cechy to twardość i owcze pochodzenie. Świetnie sprawdzi się podawany na słodko (z…