
Włoski makaron z roślin strączkowych
Włoski makaron z roślin strączkowych jest doskonały nie tylko dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej, ale dla każdego, kto chce zastąpić białka pochodzenia zwierzęcego w swojej codziennej diecie.
Wiele osób cierpi na celiakię. Trzeba przyznać, że ta choroba powoduje szereg nieprzyjemnych dolegliwości, dlatego też chorzy muszą szczególnie uważać na to, co jedzą. Nie oznacza to wcale, że muszą…
Włosi piją ją do posiłków i pomiędzy nimi, w domu, w pracy i kawiarni. Sprawdź, jakie rodzaje kawy można spotkać w Italii oraz jaka metoda parzenia należy do najpopularniejszych w…
Poznaj najlepszy gatunek oliwy z oliwek, który jest typowy dla kuchni włoskiej, a obecnie robi światową karierę. Sprawdź również, jak można wykorzystać oliwę smakową. Wartościowe tłuszcze to jeden z niezbędnych…