Opis
Włoski twardy ser
Ser Bufalo Reale powstaje z mieszanki mleka krowiego i mleka bawolego o okresie dojrzewania od 20 do 24 miesięcy. Kolor jasno słomkowy, skórka twarda, odróżnia się kremowym aromatem. Ser Bufalo Reale jest bogaty w białko i fosfor, nadaje dla dzieci, które cenią go za słodki smak i pachnący aromat. Świetny jako końcowy posiłek lub przekąska.
Aby mieć doskonały ser, potrzebne są surowce o autentycznej jakości. Mleko do produkcji sera pochodzi wyłącznie z wyselekcjonowanych włoskich gospodarstw zlokalizowanych w regionach Lombardii i Emilii-Romanii.
Dojrzewanie sera to precyzyjny proces w którym koła serowe dzień po powstaniu zanurza się w solance, która nada serowi smak i utrwali skórkę. Od tego momentu zaczyna się sezonowanie, które odbywa się na drewnianych półkach przez okres minimum 20 miesięcy. Proces dojrzewania nadaje produktowi końcowemu wygląd, konsystencję, oryginalny smak i aromat, który charakteryzuje włoski twardy ser Bufalo Reale.
Średnie Wartości Odżywcze na 100g :
Energia 1714 kJ / 413 Kcal
Tłuszcze 32g (w tym tłuszcze nasycone 22g)
Węglowodany 0g (w tym cukier 0g)
Białko 31 g
Sól ** 1,3 g
Kawałki mają około 300 gram
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.