Mąka włoska typ 00
Mąka pszenna typ 00 jest idealna do wypieków niewymagająca długiego czasu wyrastania i chłodzenia, a także do ciast o bardziej strukturalnej strukturze: focaccia genueńska, wypieki na blaszce, sfincione, okrągła pizza.
W cukiernictwie włoska mąka Prima przeznaczona jest do lekkich i kruchych ciast (biszkoptowe, francuskie, genueńskie, itp.), gdzie wymagane jest dobre wyrastanie podczas pieczenia nie wymagającego drożdży.
Składniki: mąka z pszenicy miękkiej typ “00”
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1437 kJ / 339 kcal
Tłuszcz 0,9 g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g
Węglowodany 72 g – w tym cukry 1,5 g
Błonnik 2 g
Białko 12,5 g
Sól 0 g
EAN 8052536241039
Opinie
There are no reviews yet.