MAVEAT » Produkty » Produkty vegan » Wege kotlet z tofu i seitan

Wege kotlet z tofu i seitan

14,90 

Wege kotlet z tofu i seitan jest bogaty w błonnik i białko. Gotowy w 5 minut.  Wystarczy go podgrzać i smakować! Na patelni: podgrzewać przez 5 minut na umiarkowanym ogniu z obu stron. W piekarniku: zdjąć folię zabezpieczającą, ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 5 minut.

Opakowanie 160 g

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Out of stock

    Wegański kotlet na bazie tofu i seitan

    Preparat gastronomiczny na bazie organicznego tofu i seitanu.

    Linia produktów Liveg

    Pionierska w świecie kuchni roślinnej, specjalizującej się w żywności organicznej i wegetariańskiej od chwili swojego powstania w 1991 roku. Założona przez Massimo Santinelliego firma Biolab w Gorizii była jedną z pierwszych włoskich firm specjalizujących się w organicznych potrawach na bazie roślin, inspirowane korzyściami zdrowotnymi kuchni makrobiotycznej i wegetariańskiej.

    Od samego początku wyróżniało ją zaangażowanie w wykorzystywanie lokalnych i organicznych składników. Ich składniki, często pochodzące z ich gospodarstw lub lokalnych rolników podzielających ich etos, położyły podwaliny pod współpracę z dystrybutorem produktów organicznych Ecor, znanym ze sklepów NaturaSì i CuoreBio.

    Liveg to linia dedykowana tym, którzy mają mało czasu, ale nie chcą rezygnować z dobrego samopoczucia. Tofu, seitan i tempeh, wędliny i kuchnia wegetariańska to tylko niektóre z szybkich i smacznych opcji, aby korzystać z wszystkich dobroci białek roślinnych.

    Festiwal wegański

    W 2010 roku Liveg zorganizował Festiwal Wegetariański, który przyciągnął do Gorizii ponad 5000 uczestników. Sukces festiwalu doprowadził do zmiany nazwy ulicy, przy której mieści się jego siedziba, na „Via dei Vegetariani”, co było rzadkim zaszczytem odzwierciedlającym ich wpływ. W 2017 r. firma Biolab przekształciła dawną rzeźnię miejską w Gorizii w swój trzeci zakład, co oznacza niezwykłą zmianę i symbolizuje jej zaangażowanie w zrównoważoną przyszłość.

    Aktualnie rozwój firmy zbiega się z gwałtownym wzrostem rolnictwa ekologicznego we Włoszech i wzrostem spożycia białek roślinnych. Ich historia jest świadectwem pionierskich zmian zarówno w kulturze kulinarnej, jak i wartościach społecznych.

    Składniki: Tofu* 30,5% (ziarna soi*, woda, substancja koagulująca: nigari (chlorek magnezu)), seitan* 19,6% (mąka pszenna*, woda, sos sojowy* (woda, ziarna soi*, produkty pełnoziarniste*, sól morski), imbir*), woda, czerwona bułka tarta* (mąka pszenna miękka typu „0”*, sól, drożdże piwne, papryka*), olej z nasion słonecznika*, gluten pszenny*, mąka ryżowa*, naturalne aromaty warzywne, ciasto* (mąka kukurydziana*, mąka z pszenicy miękkiej typ „0”*, skrobia pszenna*, sól), błonnik owsiany*, maltodekstryny*, cukier trzcinowy*, olej kokosowy*, sól jodowana, papryka*, pieprz*.
    (*): z upraw ekologicznych.

    Wartości odżywcze na 100 g produktu:

    Energia kJ 988 / kcal 236

    Tłuszcz 11,7 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g

    Węglowodany 14,1 g – w tym cukry 1,8 ​​g

    Błonnik 2,7 g

    Białko 18,6 g

    Sól 2,1 g

    EAN 8022822200026

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Wege kotlet z tofu i seitan”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *