MAVEAT » Produkty » Produkty vegan » Wege kotlet szpinakowy

Wege kotlet szpinakowy

14,90 

Wege kotlet szpinakowy do spożycia z kanapką i dobrym sosem lub jako drugie danie z dodatkiem świeżych lub gotowanych warzyw, a także z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami.

Opakowanie 160 g

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Out of stock

    Wegański kotlet na bazie szpinaku

    Organiczny preparat gastronomiczny na bazie szpinaku. 2 porcje pakowane na tacce w atmosferze ochronnej.

    Linia produktów Liveg

    Pionierska w świecie kuchni roślinnej, specjalizującej się w żywności organicznej i wegetariańskiej od chwili swojego powstania w 1991 roku. Założona przez Massimo Santinelliego firma Biolab w Gorizii była jedną z pierwszych włoskich firm specjalizujących się w organicznych potrawach na bazie roślin, inspirowane korzyściami zdrowotnymi kuchni makrobiotycznej i wegetariańskiej.

    Od samego początku wyróżniało ją zaangażowanie w wykorzystywanie lokalnych i organicznych składników. Ich składniki, często pochodzące z ich gospodarstw lub lokalnych rolników podzielających ich etos, położyły podwaliny pod współpracę z dystrybutorem produktów organicznych Ecor, znanym ze sklepów NaturaSì i CuoreBio.

    Liveg to linia dedykowana tym, którzy mają mało czasu, ale nie chcą rezygnować z dobrego samopoczucia. Tofu, seitan i tempeh, wędliny i kuchnia wegetariańska to tylko niektóre z szybkich i smacznych opcji, aby korzystać z wszystkich dobroci białek roślinnych.

    Festiwal wegetariański

    W 2010 roku Liveg zorganizował Festiwal Wegetariański, który przyciągnął do Gorizii ponad 5000 uczestników. Sukces festiwalu doprowadził do zmiany nazwy ulicy, przy której mieści się jego siedziba, na „Via dei Vegetariani”, co było rzadkim zaszczytem odzwierciedlającym ich wpływ. W 2017 r. firma Biolab przekształciła dawną rzeźnię miejską w Gorizii w swój trzeci zakład, co oznacza niezwykłą zmianę i symbolizuje jej zaangażowanie w zrównoważoną przyszłość.

    Aktualnie rozwój firmy zbiega się z gwałtownym wzrostem rolnictwa ekologicznego we Włoszech i wzrostem spożycia białek roślinnych. Ich historia jest świadectwem pionierskich zmian zarówno w kulturze kulinarnej, jak i wartościach społecznych.

    Składniki: Szpinak* 33%, restrukturyzowana i uwodniona mąka sojowa*, marchew*, bułka tarta* (mąka z pszenicy miękkiej typ 0*, drożdże piwne*, sól), olej słonecznikowy*, gluten pszenny*, płatki ziemniaczane*, błonnik owies*, skrobia z tapioki*, cebula*, izolat białka grochu*, sól, błonnik babki płesznik*, przyprawy*, rośliny aromatyczne*.
    (*): z upraw ekologicznych.

    Wartości odżywcze na 100 g produktu:

    Energia kJ 809/ kcal 194

    Tłuszcz 10 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g

    Węglowodany 15 g – w tym cukry 2,2 ​​g

    Błonnik 3,2 g

    Białko 10 g

    Sól 1,3 g

    EAN 8022822201306

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Wege kotlet szpinakowy”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *