Tortelloni ricotta e spinaci
Pyszne tortelloni przygotowane z całkowicie bezglutenowego makaronu z nadzieniem z ricotty i szpinaku, typowy przepis włoskiej tradycji. Doskonałe okraszone świeżą szałwią podsmażoną w maśle.
Łatwe w przygotowaniu, ponieważ wystarczy je gotować przez kilka minut we wrzącej wodzie, a danie jest gotowe.
Tortelloni przygotowane są z mąki ryżowej i skrobi kukurydzianej, które są naturalnie bezglutenowe. Surowce wybrane są z wielką starannością i pochodzą wyłącznie od włoskich dostawców. Są idealne dla osób z nietolerancjami, dla osób cierpiących na celiakię oraz dla każdego, kto preferuje zbilansowaną dietę. Produkty Le Veneziane są również wysoko cenione przez sportowców, ponieważ są lżejsze i lepiej przyswajalne.
Le Veneziane
Produkty Molino di Ferro zrodziły się z szacunku dla tradycyjnej metody przetwarzania w zabytkowym rodzinnym młynie oraz skrupulatnego poszukiwania najlepszych składników przetwarzanych w ramach krótkiego i zrównoważonego łańcucha dostaw.
Bezglutenowe tortelloni z ricottą i szpinakiem zrodziły się z prawie 100-letniego doświadczenia w przetwarzaniu kukurydzy. W latach 30-tych mielono mąkę w starym młynie i powstawał już produkt doskonałej jakości, bardzo drobna i smacza mąka. Dziś dysponując najnowocześniejszymi maszynami i bardziej wyrafinowanymi technikami produkcji, nadal pozostają wierni smakowi przeszłości.
Ricotta – właściwości odżywcze
Ricottę otrzymuje się z serwatki mleka krowiego, płynnej części, która oddziela się od twarogu podczas produkcji serów. Jest doskonałym pokarmem do spożywania w zbilansowanej diecie, ponieważ ma niską zawartość tłuszczu, cukru i dużo białka o wysokiej wartości biologicznej, dzięki obecności niezbędnych aminokwasów. Jest uważany za produkt mleczny, świeży i bez przypraw. Ma dobrą ilość witaminy A, wapnia, fosforu i potasu. Obecne witaminy i minerały mają również doskonałą moc przeciwutleniającą i są sprzymierzeńcami zdrowia kości i zębów.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, jaja 16%, ricotta 15% (serwatka, mleko, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ser tarty (mleko, sól, podpuszczka, lizozym jaja), białko jaja, śmietana, serwatka, sól, błonnik roślinny, szpinak 1%, dekstroza, oliwa z oliwek extra virgin, aromaty, gałka muszkatołowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar; środek konserwujący: sorbinian potasu. Może zawierać śladowe ilości selera, siarczynów, ryb, orzechów.
Wartości odżywcze:
Energia 1287 Kj / 306 kcal
Tłuszcz 9g – z czego nasycone 4,9 g
Węglowodany 45,9 g – w tym cukry 5,9 g
Białko 8,3g
Sól 2,9 g
EAN 8009915008790
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.