MAVEAT » Produkty » Makaron » Tortellini z szynką dojrzewającą bezglutenowe

Tortellini z szynką dojrzewającą bezglutenowe

22,99 

Bezglutenowe tortellini nadziewane szynka dojrzewającą. Produkt z lini Le Veneziane wyprodukowany przez firmę Molino di ferro opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Opakowanie 250 g

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Brak w magazynie

    Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
    Kontynuuj zakupy

    Tortellini al prosciutto crudo

    Pyszne tortellini przygotowane z całkowicie bezglutenowego makaronu z nadzieniem z szynki dojrzewającej, dla prawdziwych miłośników włoskiej tradycji.

    Możesz wybrać czy zjeść je w rosole, czy z twoim ulubionym sosem. Są pyszne w każdej wersji i warto spróbować ich w nowych odsłonach. Są wygodne i wszechstronne: po prostu ugotuj je przez kilka minut we wrzącej wodzie, a danie jest gotowe.

    Tortellini przygotowane są z mąki ryżowej i skrobi kukurydzianej, które są naturalnie bezglutenowe. Surowce wybrane są z wielką starannością i pochodzą wyłącznie od włoskich dostawców. Są idealne dla osób z nietolerancjami, dla osób cierpiących na celiakię oraz dla każdego, kto preferuje zbilansowaną dietę. Produkty Le Veneziane są również wysoko cenione przez sportowców, ponieważ są lżejsze i lepiej przyswajalne.

    Le Veneziane

    Produkty Molino di Ferro zrodziły się z szacunku dla tradycyjnej metody przetwarzania w zabytkowym rodzinnym młynie oraz skrupulatnego poszukiwania najlepszych składników przetwarzanych w ramach krótkiego i zrównoważonego łańcucha dostaw.

    Bezglutenowe tortellini z szynką zrodziły się z  prawie 100-letniego doświadczenia w przetwarzaniu kukurydzy. W latach 30-tych mielono mąkę w starym młynie i powstawał już produkt doskonałej jakości, bardzo drobna i smacza mąka. Dziś dysponując najnowocześniejszymi maszynami i bardziej wyrafinowanymi technikami produkcji, nadal pozostają wierni smakowi przeszłości.

    Tortellini z szynką dojrzewającą – sposób przygotowania:

    Gotować w dużej ilości NIEOSOLONEJ wody przez 1-2 minuty.

    Składniki: mąka ryżowa, duszona wołowina [wołowina, ryż, cebula, marchew, seler, białko roślinne, wino (zawiera siarczyny), sól, ocet, czosnek], jajka, mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, woda, ser tarty (mleko, sól, podpuszczka) , surowa szynka 3% (wieprzowina, sól), błonnik roślinny (bambus, babka płesznik), oliwa z oliwek extra virgin, olej słonecznikowy; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól, aromaty, dekstroza, gałka muszkatołowa, pieprz; substancja konserwująca: sorbinian potasu; naturalny ekstrakt z oliwek. Może zawierać śladowe ilości ryb i orzechów.

    Wartości odżywcze:

    Energia 1244 Kj / 295 kcal

    Tłuszcz 7,4 g – w tym nasycone 3,5 g

    Węglowodany 43 g – w tym cukry 1,1 g

    Białko 13 g

    Sól 2 g

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o „Tortellini z szynką dojrzewającą bezglutenowe”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *