Opis
Włoska szynka prosciutto cotto
Prosciutto cotto – wysokiej jakości gotowana szynka włoska z udźca wieprzowego w praktycznych plastrach. Bardzo powolne gotowanie na parze i mieszanka aromatycznych ziół nadaje jej typowy różowy kolor i zapach. Prosciutto cotto to idealna wędlina do przystawek, kanapek, tostów czy pizzy.
Kupując ten produkt dokładasz do koszyka 2 sztuki po 500 g
Do pizzy prosciutto crudo czy cotto?
Obydwie szynki nadaja sie do pizzy. Różnica polega na tym, że crudo (szynka surowa) kładzie sie na ugotowanej pizzy, po wyciągnieciu z pieca (klasyczna wersja przewiduje również świeżą rucolę i kawałki parmezanu), a gotowana, czyli cotto można zrobić w obu wersjach, czyli położyć na cieście przed ugotowaniem pizzy, lub po jej wyciągnieciu z pieca.
Simonini
Simonini to synonim tradycji, jakości i dobrego jedzenia. Wędliny te są odpowiednie dla każdego, ponieważ nie zawierają glutenu, białek sojowych ani pochodnych mleka. Firma posiada międzynarodowe certyfikaty spełniania wymagań BRC Food oraz IFS Food, i jest zrzeszona z Konsorcjum Prosciutto di Parma oraz Konsorcjum della mortadella Bologna IGP.
Skład: mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty, dekstroza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu (E301); substancja konserwująca: azotyn sodu (E250).
Produkt bezglutenowy
Średnie wartości dla 100 g produktu:
Energia 543 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 4,1 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany <0,5 g – w tym cukry <0,5 g
Białko 23 g
Sól 1,6 g
EAN 8018896882244
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.