Sosy pomidorowe
Kategoria: Sosy pomidorowe - chcesz wiedzieć więcej? Kliknij tutaj
Włoskie sosy pomidorowe
Dojrzałe w słońcu pomidory rosnące w rejonie Morza Śródziemnego uważane są za najlepsze na świecie – nie bez powodu. Mają tam idealne warunki do wzrostu, dlatego cechują się wysoką zawartością cennych składników odżywczych, soczystością i doskonałym smakiem. Dzięki produktom z naszej oferty możesz zakosztować ich w formie pysznych sosów, przecierów i koncentratów, wykorzystując w swojej kuchni na milion różnych sposobów!
Sosy pomidorowe włoskie – jakie rodzaje mamy w ofercie?
Pomidory to bardzo wdzięczne owoce, dzięki którym wiele potraw, nie tylko tych z kuchni włoskiej, może zyskać zupełnie nowego wymiaru. Duża zawartość wody, mnóstwo soku i możliwość swobodnego wykorzystywania ich w całości sprawiają, że są to naprawdę wdzięczne produkty kulinarne. Poprzez miksowanie i odparowywanie wody, a następnie pasteryzowanie w puszkach, słoikach lub butelkach można uzyskać gotowe przetwory pomidorowe. Różnią się one od siebie w zasadzie jedynie zawartością wody i postacią. Pomidory włoskie są same w sobie tak smaczne, że doprawia się je jedynie solą, zanim trafią do puszki. Oprócz flagowego gatunku pelati (bez skórki) zamkniętych w puszce, mamy również w sprzedaży przecier oraz koncentrat – jego zagęszczoną, bardziej odwodnioną wersję o intensywniejszym smaku, kolorze i aromacie.
Jak wykorzystać włoskie sosy w kuchni?
Chyba trudno byłoby znaleźć osobę, która nigdy nie wykorzystywała włoskich przetworów pomidorowych podczas domowego gotowania. Nic w tym dziwnego – choć najlepsze są włoskie pomidory w puszce i przeciery, to odnajdują się one doskonale w każdej kuchni, również polskiej. Sos do gołąbków, klasyczna pomidorowa, koktajle warzywne – jest wiele sposobów, aby użyć tych najwyższej jakości czerwone owoce prosto z Włoch w swoich potrawach. Wybierz intensywny koncentrat, jeśli poszukujesz sposobu na doprawienie zupy pomidorowej lub passatę, jeśli chcesz przyrządzić pikantną salsę albo lasagne. Z kolei pelati – pomidory bez skórki to idealny wybór, jeśli przygotowujesz bruschettę albo warzywne leczo.
Dlaczego warto wybrać włoskie sosy?
Każdy miłośnik pomidorów doskonale wie, że ich gatunki potrafią diametralnie się od siebie różnić, szczególnie gdy weźmie się pod uwagę miejsce, w którym rosły oraz porę. Zimą te owoce w świeżej postaci niestety nie zaskakują jakością – inaczej rzecz ma się z pomidorami w puszce, które dojrzewały w ostrym śródziemnomorskim słońcu, w idealnych warunkach, a następnie zostały zamknięte w puszkach, aby nie utraciły swojego smaku, aromatu i właściwości. Nasza włoska passata pomidorowa to tak naprawdę 100% pomidorów z niewielkim dodatkiem soli, ale po usunięciu pestek i skórek – taki zdrowy przecier świetnie wzbogaci Twoją dietę o witaminy, minerały oraz likopen – ważny przeciwutleniacz. Włoskie sosy – na przykład pomidorowe – mogą być lepszym wyborem w porze jesienno-zimowej, gdy trudno o najlepsze jakościowo warzywa i owoce.
Pomidory prosto z Włoch – tylko u nas
Dobry włoski przecier pomidorowy to podstawa kuchni włoskiej. Wiele dań śródziemnomorskich opiera się właśnie na pomidorach! Wybierając te, które dojrzewały w słońcu Italii, przyczyniasz się do zdecydowanej poprawy jakości swoich dań – nie tylko tych włoskich. Zapewniamy szeroki wybór importowanych produktów, których pochodzenia jesteśmy pewni. To wyłącznie artykuły spożywcze pochodzące od włoskich producentów, produkowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, z regionalnych surowców, pakowane w taki sposób, aby zachowywały pełnię świeżości pomimo transportu i przechowywania. Oprócz włoskich sosów pomidorów mamy w ofercie również wiele innych wyrobów, dzięki którym Twoje gotowanie wzbije się na dużo wyższy poziom – to na przykład znakomite pesto, makarony (również bezglutenowe), sosy mięsne i rybne, pakowane wędliny i sery. Bardzo dbamy o staranny dobór produktów spożywczych do naszego sklepu, aby nasi klienci mieli pewność, że dzięki nim przyjemnie pobudzą swoje zmysły i przywołają najlepsze smaki lata zamknięte w pomidorach w puszce lub przecierach importowanych z Włoch – i to z możliwością zamówienia online z dostawą pod wskazany adres.
Filtr
Wyświetlanie wszystkich wyników: 17
-
Passata z żółtych pomidorów
39,45 zł -
Sos meksykański 1050 g
39,99 zł -
Podwójny koncentrat pomidorowy
9,49 zł -
Sos pikantny Ortolina
9,49 zł -
Sos pomidorowy z truflami
24,15 zł -
Gotowy sos do pizzy 4050 g
41,99 zł -
Pomodori pelati 2,5 kg
31,99 zł -
Pulpa pomidorowa 2550 g
19,00 zł -
Ragù – włoski sos mięsny
39,99 zł -
Koncentrat pomidorowy Supercirio w tubce 130 g
8,55 zł -
Włoski podwójny koncentrat pomidorowy 70 g
5,99 zł -
Sos z tuńczykiem 280 g
24,60 zł -
Sos arrabbiata 370 g
15,99 zł -
Sos pomidorowy z bazylią 370 g
15,99 zł -
Sos neapolitański 370 g
15,99 zł -
Passata pomidorowa 690 g
9,50 zł -
Pomidory pelati bez skóry 400 g
9,45 złOriginal price was: 9,45 zł.5,20 złCurrent price is: 5,20 zł.