Słodkie kremy

Słodkie kremy

Słodkie kremy

Włoskie dania to nie tylko pyszna pizza i pasty, ale również zniewalające słodkości. To właśnie stąd wywodzi się uwielbiane na całym świecie tiramisu, panna cotta czy chrupiące cantuccini. Jeśli poszukujesz inspiracji, by stworzyć urodzinowy tort w stylu włoskim, nasza oferta z pewnością Cię zainteresuje. Sprawdź, co u nas kupisz!

Dlaczego warto postawić na słodkie kremy?

Nowoczesne torty okolicznościowe, ciasta, babeczki, tartaletki, musy i inne pyszności to nie barwniki i sztuczne smaki, ale wysoka jakość. Charakteryzują się często kolorami doskonale znanymi z natury – beżami, bielą, brązem, łagodną zielenią, a ich smak wynika z maksymalnego wysycenia najświeższymi składnikami. Włoskie desery są tak smakowite właśnie dlatego, że stawia się w nich na kremy o łagodnym smaku i jedwabistej konsystencji, które wzmacniają smaki biszkoptów, kawy, orzechów i innych dodatków. Klasyczny krem do tiramisu bazujący na słodkiej śmietance z mleka krowiego to prawdziwa uczta dla zmysłów – jest łagodny, mleczny, rozpływający się w ustach, a przy tym świetnie chłonący barwniki. Nie trzeba wiele, aby przygotować prawdziwy włoski przysmak – wystarczy nasączyć podłużne biszkopty espresso, przełożyć specjalnym kremem i oprószyć kakao. Z powodzeniem możesz przyrządzić taki wykwintny deser naprędce, gdy odwiedzą Cię niespodziewani goście – jeśli tylko masz pod ręką słodkie kremy prosto z Włoch.

Jakie kremy do tortów są najlepsze?

Współcześnie na stołach coraz częściej królują wypieki o minimalistycznym kształcie, stonowanej kolorystyce i naturalnych, jadalnych zdobieniach. Prawdziwe kwiaty, płatki migdałów, cząstki orzechów, a może barwiony szpinakiem biszkopt imitujący leśny mech? Dziś kochamy wszystko, co naturalne, ale przede wszystkim prawdziwe, zdrowe i pozbawione sztucznych dodatków. Kremy do smarowania o smakach takich jak pistacja, migdał czy kakao, to wyroby bazujące na naturalnych tłuszczach roślinnych, dających gładką, jedwabistą konsystencję, pochodzących od najlepszych orzechów. Łagodny zielonkawy kolor to zasługa kremu z pistacji o wyjątkowych walorach smakowych, estetycznych, ale również odżywczych, a delikatnie beżowy – migdałów, dzięki którym Twój tort będzie miał smak świeżego marcepanu. Dla osób, które nie przepadają za orzechami, świetnym wyborem może być orzeźwiający włoski krem cytrynowy w białym odcieniu, idealny do tortów komunijnych czy weselnych. Te artykuły spożywcze zachowują doskonałe właściwości położone na biszkopcie – nie nasączają go ani nie zmiękczają, ale świetnie współgrają z ich łagodnym słodkim smakiem.

Dla kogo włoskie kremy do tortów są najlepsze?

Włosi produkują swoje słodkie wyroby kremowe nie tylko na bazie mleka, ale też roślin – dlatego kremy do sernika ze śmietanką nie będą najlepszym wyborem dla wegan, ale i dla nich znajdzie się coś w naszej ofercie – na przykład kakaowy krem wegański lub migdałowy. W zależności od tego, jakich doznań smakowych potrzebujesz, możesz wybrać nieco bardziej kwaskowate kremy do tortów cytrynowe, które świetnie pasują do biszkoptów nasączanych tradycyjnym ponczem, albo łagodne, nieco cięższe, jak krem z orzechów laskowych czy pistacji. Nasza oferta skierowana jest nie tylko do osób prywatnych i cukierni wyrabiających znakomite, naturalne torty. To także świetny sposób na to, aby zastąpić popularne kremy do pieczywa z dużą zawartością cukrów i tłuszczów utwardzonych tymi zdrowymi – pełnymi magnezu, witamin z grupy B i nienasyconych kwasów tłuszczowych pochodzących w pełni z orzechów najwyższej jakości.

Jak wykorzystać krem pistacjowy do tortu?

Wspomniany krem pistacjowy do tortu to jeden z produktów, które najczęściej wykorzystuje się do dekorowania zewnętrznego tortów. Ich tłusta, gładka konsystencja sprawia, że doskonale trzymają się one powierzchni biszkoptu, są łatwe do wygładzania i nie tracą na jakości w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych. Można też używać ich w niewielkich ilościach do przekładania warstwowych ciast, tworzenia ozdobnych rysunków czy wypełniania nimi babeczek albo tartaletek. Pistacje, orzechy, migdał, cytryna i kakao są bardzo wdzięcznymi smakami – świetnie komponują się z sokami owocowymi, galaretkami, świeżymi owocami, chrupiącymi orzechami, kawałkami czekolady i wieloma innymi dodatkami, dzięki którym każde ciasto zyska na jakości.

Filtr

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • -5% Pinsa 230 g i Krem pistacjowy 180 g

    Set Pinsa 230 g i Krem pistacjowy 180 g

    44,20 
    Oceniono 0 na 5
  • Krem migdałowy wegański

    Krem migdałowy wegański

    34,28 
    Oceniono 0 na 5
  • Krem kakaowy wegański Macao

    Krem kakaowy wegański Macao

    34,25 
    Oceniono 0 na 5
  • Miód akacjowy z dodatkiem szlachetnej czarnej trufli letniej

    Miód akacjowy z dodatkiem szlachetnej czarnej trufli letniej

    28,45 
    Oceniono 0 na 5
  • Krem cytrynowy

    Krem cytrynowy 180 g

    28,05 
    Oceniono 0 na 5
  • Krem pistacjowy

    Krem pistacjowy 180 g

    32,54 
    Oceniono 0 na 5
  • Krem z orzechów laskowych

    Krem z orzechów laskowych 180 g

    28,50 
    Oceniono 0 na 5
  • Krem migdałowy

    Krem migdałowy 180 g

    28,50 
    Oceniono 0 na 5