MAVEAT » Produkty » Wędliny » Speck stagionato – szynka wędzona dojrzewająca plastry

Speck stagionato – szynka wędzona dojrzewająca plastry

17,99 

Speck stagionato po lekkim wędzeniu dojrzewa przez co najmniej 7 miesięcy. Ta wyśmienita włoska szynka pochodzi z północnego regionu Trydent Górna Adyga. Bez glutenu i laktozy.

Opakowanie 200 g

Na stanie: 16

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Co to jest speck?

Wysokiej jakości, dojrzewająca włoska szynka.

Dojrzewająca szynka Speck to typowa wędlina z północnego regionu Włoch – Trentino Alto Adige.

Speck otrzymywany jest z wyselekcjonowanej wieprzowiny. Wywodzący sie z podnóża Dolomitów Speck należy do doskonałych włoskich wędlin: swój niepowtarzalny smak zawdzięcza bowiem zastosowanej metodzie konserwacji, która wykorzystuje wielotygodniowe dojrzewanie na świeżym powietrzu i lekkie wędzenie.

Wędlinę tą otrzymuje się z całkowicie pozbawionej kości nogi wieprzowej, która w odróżnieniu od surowej szynki jest otwierana i naciągana przed wędzeniem.

Speck to wyjątkowa szynka o niepowtarzalnym smaku i bardzo wszechstronna w kuchni: dlatego od lat jest stałym składnikiem w menu najlepszych włoskich szefów kuchni.

Simonini

Simonini to synonim tradycji, jakości i dobrego jedzenia.  Wędliny te są odpowiednie dla każdego, ponieważ nie zawierają glutenu, białek sojowych ani pochodnych mleka. Firma posiada międzynarodowe certyfikaty spełniania wymagań BRC Food oraz IFS Food, i jest zrzeszona z Konsorcjum Prosciutto di Parma oraz Konsorcjum della mortadella Bologna IGP.

Składniki: noga wieprzowa, sól, aromat dymu, aromaty naturalne, przeciwutleniacz E 301, konserwanty: E 250, E 252

Średnie wartości dla 100 g produktu:

Energia 957 kJ / 229 kcal

Tłuszcz 13 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g

Węglowodany 0,5 g – w tym cukry 0 g

Białko 28 g

Sól 5,7 g

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Speck stagionato – szynka wędzona dojrzewająca plastry”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *