Co to jest speck?
Wysokiej jakości, dojrzewająca włoska szynka.
Dojrzewająca szynka Speck to typowa wędlina z północnego regionu Włoch – Trentino Alto Adige.
Speck otrzymywany jest z wyselekcjonowanej wieprzowiny. Wywodzący sie z podnóża Dolomitów Speck należy do doskonałych włoskich wędlin: swój niepowtarzalny smak zawdzięcza bowiem zastosowanej metodzie konserwacji, która wykorzystuje wielotygodniowe dojrzewanie na świeżym powietrzu i lekkie wędzenie.
Wędlinę tą otrzymuje się z całkowicie pozbawionej kości nogi wieprzowej, która w odróżnieniu od surowej szynki jest otwierana i naciągana przed wędzeniem.
Speck to wyjątkowa szynka o niepowtarzalnym smaku i bardzo wszechstronna w kuchni: dlatego od lat jest stałym składnikiem w menu najlepszych włoskich szefów kuchni.
Simonini
Simonini to synonim tradycji, jakości i dobrego jedzenia. Wędliny te są odpowiednie dla każdego, ponieważ nie zawierają glutenu, białek sojowych ani pochodnych mleka. Firma posiada międzynarodowe certyfikaty spełniania wymagań BRC Food oraz IFS Food, i jest zrzeszona z Konsorcjum Prosciutto di Parma oraz Konsorcjum della mortadella Bologna IGP.
Składniki: noga wieprzowa, sól, aromat dymu, aromaty naturalne, przeciwutleniacz E 301, konserwanty: E 250, E 252
Średnie wartości dla 100 g produktu:
Energia 957 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 13 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g
Węglowodany 0,5 g – w tym cukry 0 g
Białko 28 g
Sól 5,7 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.