Sos neapolitański
Słynny włoski sos do makaronów to pulpa pomidorowa, marchewka, cebula i świeża bazylia. Prostota składników gwarantuje sukces w stylu neapolitańskim. Oryginalny i soczysty przepis podpisany przez firmę Granoro gwarantuje jakość produktu. Sosy są produkowane ze świeżych pomidorów i warzyw uprawianych we Włoszech, starannie wyselekcjonowanych i przetworzonych na świeżo w ciągu kilku godzin od zbioru. Kolor jest jaskrawoczerwony jak domowe sosy ze świeżych pomidorów. Zakonserwowane w szklanych słoikach, nie zawierają konserwantów ani korektorów kwasowości, ponieważ poddawane są obróbce termicznej, która zachowuje wszystkie cechy świeżego produktu, doprawiane są wyłącznie oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz mają intensywny smak i aromat.
Składniki: bazylia, cebula 6%, marchewki 2%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 2%, Przecier pomidorowy, sól
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 198 kj / 48 kcal
Tłuszcz 3,1 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 3,2 g – w tym cukry 3,2 g
Białko 1,2 g
Sól 0,5 g
EAN 8007290 581594
Opinii
There are no reviews yet.