Sos meksykański przepis
Klasyczna przyprawa kuchni meksykańskiej, przyrządzana z pomidorów, cebuli i papryczek chili. Pikantny i słodki zarazem, ten niezwykle aromatyczny sos idealnie nadaje się do towarzyszenia chipsom kukurydzianym, tortilli i pomysłowym aperitifom.
Preparat gastronomiczny na bazie pomidorów z papryczką jalapeno.
Składniki: pomidory (51,9%), cebule, woda, cukier, ocet z alkoholu, modyfikowana skrobia kukurydziana, papryka Jalapeno (2,4%), słodka czerwona papryka, sól, aromaty, czosnek, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, przyprawy, skoncentrowany sok cytrynowy, ekstrat z papryki.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 214 kJ, / 50 Kcal
Tłuszcze 0,1– w tym tłuszcze nasycone 0,1 g
Węglowodany 11,0 g – w tym cukry 7,0 g
Białko 0,8 g
Sól 2,5 g
EAN : 8056515244813
Opinii
There are no reviews yet.