Pesto
Sos bazyliowy “pesto alla genovese” to włoski sos z bazylii, czosnku, orzeszków pinii, oliwy z oliwek, parmezanu lub sera pecorino oraz soli i pieprzu. Całość jest kruszona i mieszana w moździerzu lub blenderze. Jego nazwa pochodzi od słowa pestare, które oznacza miażdżyć.
Składniki: Bazylia 34%, białka mleka, błonnik warzywo, czosnek, ekstrakt z bazylii, olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300, Ser Parmezan (mleko, sól, podpuszczka), sól, syrop glukozowy, szpinak, woda, zakwaszacz: kwas mlekowy E270, ziemniaki
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 482 kj / 360 kcal
Tłuszcz 36 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g
Węglowodany 5,9 g – w tym cukry 3,2 g
Białko 1,2 g
Sól 2,2 g
EAN 8056515242246
Opinii
There are no reviews yet.