MAVEAT » Produkty » Spiżarnia » Sosy i pesto » Sos bazyliowy 500 g

Sos bazyliowy 500 g

26,60 

Pesto alla genovese to klasyk włoskiej kuchni. Utarta surowa bazylia z dodatkiem tartego sera i zmiażdżonych orzeszków piniowych  tworzą wyjątkowy sos, który omaści makarony, chleby, foccacię i tosty.

Słoik 500 g

42 w magazynie

Pesto

Sos bazyliowy “pesto alla genovese” to włoski sos z bazylii, czosnku, orzeszków pinii, oliwy z oliwek, parmezanu lub sera pecorino oraz soli i pieprzu. Całość jest kruszona i mieszana w moździerzu lub blenderze. Jego nazwa pochodzi od słowa pestare, które oznacza miażdżyć.

Składniki: Bazylia 34%, białka mleka, błonnik warzywo, czosnek, ekstrakt z bazylii, olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300, Ser Parmezan (mleko, sól, podpuszczka), sól, syrop glukozowy, szpinak, woda, zakwaszacz: kwas mlekowy E270, ziemniaki

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 482 kj / 360 kcal

Tłuszcz 36 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g

Węglowodany 5,9 g – w tym cukry 3,2 g

Białko 1,2 g

Sól 2,2 g

EAN 8056515242246

Alergeny

Brand

Kraj pochodzenia:

Składniki:

Średnie w 100 g produktu:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sos bazyliowy 500 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…

  • Rigatoni 500 g

    8,45 
    Oceniono 0 na 5
  • Makaron lasagne 500 g

    9,99 
    Oceniono 0 na 5
  • Makaron linguine 500 g

    6,50 
    Oceniono 0 na 5