Mandorella erba cipollina
Ser warzywny do smarowania na bazie mleka migdałowego ze szczypiorkiem. Łagodny, kremowy serek idealny do grzanek, kanapek, włoskich tramezzini oraz innych przekąsek. Świetna alternatywa dla klasycznej Filadelfii. Doskonała przyprawa do pierwszych dań, pieczonych i grillowanych warzyw, sałatek, sushi. Naturalnie bez laktozy i glutenu.
Fattoria della Mandorla
Dosłownie farma migdałów (mandorla po włosku to migdały) to rodzinna firma założona w 1989 roku w Quasano – Toritto (Bari, południowe Włochy), która zajmuje się uprawą migdałów i wytwarzaniem produktów na ich bazie. Jest to innowacyjny projekt badawczo-rozwojowy wykorzystujący migdały Toritto, oryginalną i autochtoniczną odmianę Filippo Cea. Gaje migdałowe znajdujące się w Parku Narodowym Alta Murgia rozciągają się na 75 hektarach.
W 2014 r. narodziła się linia roślinnych alternatyw dla tradycyjnych produktów mlecznych: sery twarde takie, jak Mandorino, Maciotta i Gran Murgiano oraz linia wegańskich serków do smarowania: Mandorella i Mandonese. Wszystkie te produkty są wynikiem przetworzenia 100% organicznego, rozpuszczalnego mleka migdałowego Mandolat. Produkty firmy Fattoria della Mandorla nie zawierają laktozowy, glutenu, soi ani dodatku cukrów. To w 100% produkty wegańskie, wykonane z naturalnych składników, dopuszczonych przez europejskie rozporządzenie dotyczące rolnictwa ekologicznego.
Fattoria della Mandorla produkuje i oferuje innowacyjną żywność dla zdrowia ziemi i człowieka.
Odkryj bogatą gamę pysznych produktów wegańskich Fattoria della Mandorla: wegański parmezan i pecorino, miękkie sery Maciotta ze śródziemnomorskimi dodatkami (pomidory, oliwki, orzechy, pistacje, papryczka chili), niepowtarzalne w smaku serki do smarowania ze szczypiorkiem, oliwkami i karczochami czy wykwintnymi truflami; a także wegańskie masło i majonez.
Mleko migdałowe
Produkty Fattoria della Mandorla to samo zdrowie. Doskonale nadają się do włączenia w zdrową i zbilansowaną dietę, ponieważ są o niskiej zawartości węglowodanów i cukrów (poniżej 2%). Polecane przez lekarzy i dietetyków, pomagają w utrzymaniu sylwetki i dobrego samopoczucia psychofizycznego.
Wyprodukowane z organicznego mleka migdałowego, które zachowuje wszystkie swoje właściwości odżywcze:
- Zawiera wysoki poziom tokoferolu, składnika witaminy E o silnych właściwościach antyoksydacyjnych.
- To dobre tłuszcze: wysoki procent kwasu oleinowego i linolowego gwarantuje działanie ochronne na układ sercowo-naczyniowy.
- Obecność jednonienasyconych tłuszczów, błonnika i białek pomaga stymulować poczucie sytości, sprzyjając skuteczności programów żywieniowych ukierunkowanych na odchudzanie.
Produkty na bazie migdałów Toritto posiadają wyjątkowe właściwości odżywcze i organoleptyczne, to dlatego ich spożywanie jest dobrym codziennym nawykiem w każdym wieku.
Składniki: Mandolat®* 38% (woda, mąka z odtłuszczonych i łuskanych migdałów* 10%), krem migdałowy* 30% (olej słonecznikowy*, woda, oliwa z oliwek extra virgin*, łuskana i odtłuszczona mąka migdałowa* 4%, różowa sól himalajska) , olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, inulina*, szczypiorek*, różowa sól himalajska.
* Z ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO
Certyfikat ekologiczny ICEA (kontrolowany operator: PB3099)
Zawiera mąkę migdałową i olejek migdałowy. Zawiera składniki naturalnie bez glutenu, soi i laktozy.
Przechowywać w lodówce w temperaturze 4°C +/- 2°C. Spożyć w ciągu 7 dni od otwarcia opakowania.
Wartości odżywcze:
Energia 1990 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 49 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 g)
Węglowodany 2,7 g (w tym cukry 1,2 g)
Włókna 3,7 g
Białko 5,8 g
Sól 1,1 g
EAN: 8057829683176
Opinii
There are no reviews yet.