Mandorella Basilico
Roślinny serek do smarowania na bazie mleka migdałowego z dodatkiem aromatycznej bazylii. Delikatny, kremowy serek idealny na grzanki, kanapki, włoskie tramezzini i panini oraz inne przekąski. Wyśmienita alternatywa dla klasycznej filadelfi. Doskonała przyprawa do dań z makaronu, pieczonych i grillowanych warzyw, sałatek, sushi. Naturalnie bez laktozy i glutenu,
Fattoria della Mandorla
Dosłownie farma migdałów (mandorla po włosku to migdały) to rodzinna firma założona w 1989 roku w Quasano – Toritto (Bari, południowe Włochy), która zajmuje się uprawą migdałów i produkcją produktów na ich bazie. To innowacyjny projekt badawczo-rozwojowy, wykorzystujący migdały Toritto, pierwotną i rodzimą odmianę Filippo Cea. Plantacje migdałów znajdujące się w Parku Narodowym Alta Murgia rozciągają się na ponad 75 hektarów.
W 2014 r. narodziła się linia roślinnych alternatyw dla tradycyjnych produktów mlecznych: sery twarde takie, jak Mandorino, Maciotta i Gran Murgiano oraz linia wegańskich serków do smarowania: Mandorella i Mandonese. Wszystkie te produkty są wynikiem przetworzenia 100% organicznego, rozpuszczalnego mleka migdałowego Mandolat. Produkty firmy Fattoria della Mandorla nie zawierają laktozowy, glutenu, soi ani dodatku cukrów. To w 100% produkty wegańskie, wykonane z naturalnych składników, dopuszczonych przez europejskie rozporządzenie dotyczące rolnictwa ekologicznego.
Fattoria della Mandorla produkuje i oferuje innowacyjną żywność dla zdrowia ziemi i człowieka.
Odkryj bogatą gamę pysznych produktów wegańskich Fattoria della Mandorla: wegański parmezan i pecorino, miękkie sery Maciotta ze śródziemnomorskimi dodatkami (pomidory, oliwki, orzechy, pistacje, papryczka chili), niepowtarzalne w smaku serki do smarowania ze szczypiorkiem, oliwkami i karczochami czy wykwintnymi truflami; a także wegańskie masło i majonez.
Mleko migdałowe
Produkty Fattoria della Mandorla to samo zdrowie. Doskonale nadają się do włączenia w zdrową i zbilansowaną dietę, ponieważ są o niskiej zawartości węglowodanów i cukrów (poniżej 2%). Polecane przez lekarzy i dietetyków, pomagają w utrzymaniu sylwetki i dobrego samopoczucia psychofizycznego.
Wyprodukowane z organicznego mleka migdałowego, które zachowuje wszystkie swoje właściwości odżywcze:
- Zawiera wysoki poziom tokoferolu, składnika witaminy E o silnych właściwościach antyoksydacyjnych.
- To dobre tłuszcze: wysoki procent kwasu oleinowego i linolowego gwarantuje działanie ochronne na układ sercowo-naczyniowy.
- Obecność jednonienasyconych tłuszczów, błonnika i białek pomaga stymulować poczucie sytości, sprzyjając skuteczności programów żywieniowych ukierunkowanych na odchudzanie.
Produkty na bazie migdałów Toritto posiadają wyjątkowe właściwości odżywcze i organoleptyczne, to dlatego ich spożywanie jest dobrym codziennym nawykiem w każdym wieku.
Składniki: krem migdałowy* 38% (olej słonecznikowy*, woda, oliwa z oliwek extra virgin*, mąka z odtłuszczonych i luskanych migdałów* 4%, włoska sól morska), Mandolat®*26% (woda, odtłuszczone łuskane migdały* 9%), wysokooleinowy olej słonecznikowy*, krem bazyliowy* 13%, oliwa z oliwek extra virgin*, prażone łuskane migdały*, inulina z agawy*, szpinak w proszku*, natka pietruszki*, włoska sól morska, czosnek*, pieprz czarny*, aromat naturalnego ekstraktu ekologicznych drożdży.
* Z ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO
Certyfikat ekologiczny ICEA (kontrolowany operator: PB3099)
Zawiera mąkę migdałową i olejek migdałowy. Zawiera składniki naturalnie bez glutenu, soi i laktozy.
Przechowywać w lodówce w temperaturze 4°C +/- 2°C. Spożyć w ciągu 7 dni od otwarcia opakowania.
Wartości odżywcze:
Energia 1927 kJ / 465,5 kcal
Tłuszcz 48,3 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g)
Węglowodany 2,1 g (w tym cukry 1,5 g)
Włókno 3,5 g
Białko 5,6 g
Sól 1,0 g
EAN: 8057829684494
Opinii
There are no reviews yet.