MAVEAT » Shop » Sery » Ser pecorino toscano DOP 150 g

Ser pecorino toscano DOP 150 g

23,80 

Pecorino Toscano jest produkowany wyłącznie z mleka owczego pochodzącego z pastwisk na obszarze pochodzenia (Toskania i niektóre sąsiednie gminy Lacjum i Umbria), zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji. Pod jasnożółtą skórką ten czarujący ser ma słodki smak i mleczny aromat, który traci podczas dojrzewania i zyskuje na bardziej intensywnym smaku.

Opakowanie 150 g

50 w magazynie

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Opis

Włoski ser owczy 

Żółty ser owczy pecorino toscano produkowany w regionie Toskania. Jego wyjątkowy i delikatny smak wywodzi się z idealnej równowagi między naturą, środowiskiem i tradycją mleczarską. Niezastąpiony na desce serów, na kanapkę lub utarty do posypania dań makaronowych.

Pecorino toscano DOP

Pecorino Toscano o miękkiej konsystencji ma minimalny okres dojrzewania 20 dni (ale zwykle jest on przedłużony do 45/60 dni). Cechuje go cylindryczny kształt i znak DOP wykonany tuszem na boku. Posiada cienką, jednolitą, gładką i miękką żółtą skórkę. Biała/jasnożółta pasta ma nieregularne i dobrze rozmieszczone dziury. Ma delikatny zapach masła i siana. Smak jest słodki i czysty. Konsystencja jest miękka w dotyku. Podczas gryzienia nie jest zbyt elastyczny lecz bardziej spójny choć nie twardy.

Składniki: pasteryzowane mleko owcze, sól, podpuszczka, rodzime fermenty mlekowe. Powierzchnia zabezpieczona konserwantami E202 – E235. Skórka niejadalna.

 Średnie wartości odżywcze dla 100 g produktu:

Energia: 398 kcal-1650 kJ

Tłuszcz: 33 g – w tym nasycone: 23 g

Węglowodany: 2,1 g –  w tym cukry: 0,5 g

Białko: 23,0 g

Sól (NaCl): 1,4 g

EAN 8011425114687

Informacje dodatkowe

Brand

Kraj pochodzenia:

Składniki:

Średnie w 100 g produktu:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ser pecorino toscano DOP 150 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *