Ser Grana Padano tarty
Ten świeżo utarty oryginalny włoski ser to jest świetnym dodatkiem do dań makaronowych, zup kremów, jako dodatek do wszelkiego rodzaju farszy i nadzień, które nadadzą daniom kremowości i ścisłej konsystencji.
Parmezan tarty
Pod tą ogólną nazwą, której używa się w Polsce ukrywa się włoski ser twardy, idealny do posypywania makaronu albo risotto. We Włoszech nie istnieje żaden ser o takiej nazwie. Najbardziej podobna do tego nazwa to Parmigiano Reggiano. Oprócz niego istnieje jeszcze Grana Padano i dla większości Polaków oba te sery to po prostu parmezan. We Włoszech bardzo się dba o rozróżnienie obu nazw i Parmigiano Reggiano jest serem droższym. Oba sery posiadają specjalne konsorcja, które chronią ich produkcję i dystrybucję. Każde z nich bardzo angażuje się w promocję i konkretne działania mające na celu rozpowszechnianie prawidłowych informacji, które chrakteryzują te sztandardowe włoskie produkty.
Składniki: mleko, podpuszczka, sól, konserwant: lizozym (naturalne białko jaja)
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1654 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 29,0 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,0 g
Węglowodany 0 g – w tym cukry 0 g
Białko 33,0 g
Sól 1,5 g
EAN 8013728010154
Opinie
There are no reviews yet.