Włoskie ciasteczka migdałowe
Cantuccini to małe kruche ciasteczka z migdałami, doskonałe jako deser lub jako dodatek do równie aromatycznej kawy czy herbaty. Podwójne gotowanie nadaje Cantuccini Sapori chrupkości i niepowtarzalnego smaku, dzięki czemu każdy kęs jest niesamowitym przeżyciem.
Ukośne cięcie jest jedną z charakterystycznych cech cantuccini i jest wykonywane na bochenkach ciasta, które właśnie wyszły z pieca. Tym, co wyróżnia cantuccini, jest podwójne gotowanie: po pokrojeniu na małe porcje, ponownie wkłada się je do piekarnika, dzięki czemu są jeszcze bardziej chrupiące.
Składniki: cukier, migdały 40%, cukier puder 7% (cukier, skrobia kukurydziana), rozpuszczalny błonnik z cykorii, białko jaja, aromaty, substancja konserwująca: kwas sorbinowy, substancja spulchniająca: węglan amonu, sól.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
Energia 1945 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 18 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g
Węglowodany 63 g – w tym cukry 32 g
Włókna 4,7 g
Białko 10g
Sól 0,75 g
Jak smakować włoskie migdałowe ciastka cantuccini?
Cantuccini doskonale smakują same lub w towarzystwie vin santo, które dzięki intensywnym nutom bakalii i miodu tworzy idealne połączenie.
Zalecenia dla alergików:
Może zawierać pszenicę, mleko, soję i inne orzechy.
EAN: 8000895003355
Opinii
There are no reviews yet.