Włoskie salame contadino
Salami chłopskie otrzymuje się wybierając najlepsze mięso mielone (boczek i łopatka), mieszając je z solą, przyprawami i naturalnymi aromatami. Powolne i stopniowe dojrzewanie (trzy odrębne fazy różniące się warunkami temperaturowymi i wilgotnościowymi), dokładnie kontrolowane za pomocą najlepszych systemów monitorowania, daje ten „zapach i smak piwnicy”, z którego słynie najlepsze włoskie salami.
Salami Contadino jest wpychane do naturalnych osłonek i ręcznie wiązane. Dbałość w fazach suszenia i dojrzewania, które odbywają się w specjalnych ceglanych komorach, nadaje temu salami niepowtarzalny aromat i delikatny smak. Plasterki mają średnie ziarno, są jaskrawoczerwone i jednolite.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty, glukoza, sacharoza, przeciwutleniacz: E 301, konserwanty: E250, E252
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1559 Kj / 378 kcal
Tłuszcze: 30 g – w tym nasycone: 9,9 g
Węglowodany: <0,5 g – w tym cukry: <0,5 g
Białko: 27 g
Sól: 3,2 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.