Risotto z truflami
Włoski ryż carnaroli idealny do przygotowania każdego rodzaju risotto, wzbogacony o aromatyczne trufle letnie, pakowany próżniowo, porcja dla dwóch osób.
Risotto przepis
Podsmaż cebulę na patelni, kiedy jest złotego koloru, wsyp zawartość opakowania aby ryż się uprażył. Po kilku minutach podlać białym wytrawnym winem i gotować aż alkohol nie wyparuje. Kiedy ryż będzie zupełnie odparowany podlewać regularnie gorącym rosołem lub gorącą wodą aż do ugotowania ryżu. Kiedy danie, będzie gotowe zgasić ogień, dodać łyżkę masła, posypać świeżą natka pietruszki, utartego parmezanu, wymieszać i zostawić pod pokrywką przez 2 minuty aż masło się rozpuści. Przed rozłożeniem na talerze polać oliwą z oliwek i wymieszać. Warto posypać jeszcze raz utartym parmezanem po gotowej porcji na talerzu i zostawić bez mieszania.
Składniki: ryż carnaroli, suszone grzyby (Agaricus bisporus), suszona letnia trufla (Tuber aestivum Vitt.) 0,3%, aromat. Może zawierać śladowe ilości zbóż, mleka, jaj i siarczynów. Do spożycia po ugotowaniu. Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła i ciepła.
Tabela wartości odżywczych
Energia: 344 kcal-1461 kJ
Tłuszcz: 1,62 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,52 g
Węglowodany: 74,8 g – w tym cukry: 0,60 g
Białko: 7,15 g
Sól (NaCl): 0 g
EAN : 8032958420892
Opinii
There are no reviews yet.