Opis
Ser ricotta salata z mleka owczego
Produkt uzyskiwany przez przetwarzanie pozostałości serwatki z przetwarzania sera owczego w temperaturze około 90°C. Powstaje na bazie świeżej zasolonej ricotty, ma twardą i zbitą konsystencję. Ze względu na specyfikę zawartych w nim białek uznawana jest za produkt o wysokiej wartości bioodżywczej i dietetycznej. Produkt o konsystencji pasty półtwardej, jednolity, barwy białej, smak lekko słony.
Waga zmienna!
Składniki: serwatka z pasteryzowanego mleka owczego, sól
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 207 kcal / 864 kJ
Tłuszcz: 14 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,6 g
Węglowodany: 3,3 g – w tym cukry: 2,2 g
Białko: 18 g
Sól: 2,8 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.