MAVEAT » Produkty » Sery » Ricotta salata z mleka owczego 160 g

Ricotta salata z mleka owczego 160 g

5,00 

Ser z mleka owczego ricotta salata z włoskiej wyspy Sardynia nadaje się do konsumowania po dwudziestu dniach dojrzewania, jeśli leżakuje dłużej, można go użyć tartego. Plastyczność tego sera pozwala na stosowanie go w wielu potrawach.

Waga zmienna około 160 g

Brak w magazynie

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
    Kontynuuj zakupy

    Opis

    Ser ricotta salata z mleka owczego

    Produkt uzyskiwany przez przetwarzanie pozostałości serwatki z przetwarzania sera owczego w temperaturze około 90°C. Powstaje na bazie świeżej zasolonej ricotty, ma twardą i zbitą  konsystencję. Ze względu na specyfikę zawartych w nim białek uznawana jest za produkt o wysokiej wartości bioodżywczej i dietetycznej. Produkt o konsystencji pasty półtwardej, jednolity, barwy białej, smak lekko słony.

    Waga zmienna!

    Składniki: serwatka z pasteryzowanego mleka owczego, sól

    Wartości odżywcze na 100 g produktu:

    Energia: 207 kcal / 864 kJ

    Tłuszcz: 14 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,6 g

    Węglowodany: 3,3 g – w tym cukry: 2,2 g

    Białko: 18 g

    Sól: 2,8 g

    Informacje dodatkowe

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o „Ricotta salata z mleka owczego 160 g”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *