Opis
Ricotta Granarolo
Ricotta Granarolo jest uniwersalna i smaczna, idealna do delektowania się nią samą, doskonała jako dodatek do dań makaronowych i słonych tart, którym nada wyjątkowej kremowości oraz jako dodatek do pysznych kremowych puddingów i ciast.
Ser ricotta jest naturalnym źródłem wapnia, niezbędnego elementu wzmacniającego i utrzymującego zdrowie kości na każdym etapie życia. Dodatkowo nie zawiera konserwantów.
Ricotta przepisy
Morbida e delicata oznacza dosłownie miękka i delikatna. To najważniejsze cechy tego włoskiego sera. Nada wyjatkowej lekkości twoim daniom. Jej delikatny, lekko słodki smak, świetnie przełamie na przykład kwaskowatość sosów pomidorowych i nada kremowości wszelkim warzywnym nadzieniom twoich słonych realizacji.
W słodkich przepisach jest niezastąpiona. Warto spróbować jej w kremach do tortów, jako dodatek do ciast pieczonych lub w duecie ze świeżymi owocami. Będzie miękką oprawą dla każdego zdecydowanego smaku, który potrzebuje aksamitnej oprawy.
Składniki: serwatka z mleka krowiego pasteryzowanego, śmietana z mleka krowiego pasteryzowanego, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 409 kj / 98 kcal
Tłuszcz 6 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1 g
Węglowodany 3 g – w tym cukry 3 g
Białko 7 g
Sól 0,35 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.