MAVEAT » Produkty » Spiżarnia » Ragù – włoski sos mięsny

Ragù – włoski sos mięsny

39,99 

Ragù czyli włoski sos mięsny ugotowany bezpośrednio w pulpie pomidorowej. Najpierw podsmaża się cebulę z marchewką i selerem naciowym, dodaje się mięso mielone (wieprzowe i wołowe) podlewa szklanką wytrawnego czerwonego wina a jak odparuje alkohol dodaje się pssatę lub pulpę pomidorową i gotuje na wolnym ogniu jakieś 2h. Pyszny z każdym makaronem i posypany parmezanem.

Puszka 800 g

12 in stock

Ragù – włoski sos mięsny

Wołowina i wieprzowina duszone na delikatnym soffritto (podsmażona cebula, marchewka i seler naciowy) z dodatkiem pulpy i passaty pomidorowej, które ożywiają najbardziej klasyczny sos włoskiej tradycji gastronomicznej. Bogaty i treściwy ragù, idealny do przyprawiania makaronów wszelkiego typu szczególnie do przełożenia słynnej lazanii.

Składniki: pulpa pomidorowa 58%, woda, mięso wołowe 12,5 %, mięso wieprzowe 12,5 %, cebula, marchewka, podwójny koncentrat pomidorowy 2 %, sól, skrobia kukurydziana, seler, bulion (sól, mąka ryżowa, ekstrat drożdżowy, aromaty, warzywa odwodnione, olej słonecznikowy, inulina, natka pietruszki, kukruma, środek przeciwzbrylający E551, aromaty), cukier, aromaty, czonek.

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1016 kJ, / 250 Kcal

Tłuszcze 3,6 – w tym tłuszcze nasycone 0,4 g

Węglowodany 27,9 g – w tym cukry 5,6 g

Białko 27,8 g

Sól 2,5 g

EAN : 8056515240457

Kraj pochodzenia:

Brand

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ragù – włoski sos mięsny”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *