Ragù – włoski sos mięsny
Wołowina i wieprzowina duszone na delikatnym soffritto (podsmażona cebula, marchewka i seler naciowy) z dodatkiem pulpy i passaty pomidorowej, które ożywiają najbardziej klasyczny sos włoskiej tradycji gastronomicznej. Bogaty i treściwy ragù, idealny do przyprawiania makaronów wszelkiego typu szczególnie do przełożenia słynnej lazanii.
Składniki: pulpa pomidorowa 58%, woda, mięso wołowe 12,5 %, mięso wieprzowe 12,5 %, cebula, marchewka, podwójny koncentrat pomidorowy 2 %, sól, skrobia kukurydziana, seler, bulion (sól, mąka ryżowa, ekstrat drożdżowy, aromaty, warzywa odwodnione, olej słonecznikowy, inulina, natka pietruszki, kukruma, środek przeciwzbrylający E551, aromaty), cukier, aromaty, czonek.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1016 kJ, / 250 Kcal
Tłuszcze 3,6 – w tym tłuszcze nasycone 0,4 g
Węglowodany 27,9 g – w tym cukry 5,6 g
Białko 27,8 g
Sól 2,5 g
EAN : 8056515240457
Opinii
There are no reviews yet.