italian quality food and wine| Bezpośredni kontakt na telefon lub WhatsApp: 780-517-620
Opis
Twardy owczy ser o kruchej konsystencji, wytwarzany na Sardynii. Ser posiada charakterystyczny zapach oraz lekko słodki i pikantny smak. Świetnie sprawdza się na desce serów lub jako dodatek do potraw.
Skórka jest twarda, gładka, słomkowa z tendencją do brązowienia z wiekiem. Pasta jest półtwarda lub twarda, barwy białej z tendencją do słomkowożółtego.
Składniki: pełne mleko pasteryzowane owcze, podpuszczka, sól, fermenty mlekowe. Substancje konserwujące na skórce E203, E235 oraz barwniki E150d, E160b (skórka nie do spożycia). Alergeny: mleko i produkty mleczne.
Tabela wartości odżywczych
Energia: 417 kcal-1729 kJ
Tłuszcz: 33,5 g
w tym nasycone: 21,8 g
Węglowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 28,5 g
Sól (NaCl): 2,0 g
Przechowywać w temperaturze 0°C-12°C.
Informacje dodatkowe
Brand | Fior di Maso |
---|---|
Kraj pochodzenia: | Włochy |
Składniki: | Zobacz opis |
Średnie w 100 g produktu: | Zobacz opis |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.