Quantcast
Home » Prodotti » Savoiardi włoskie biszkopty opakowanie 200 g

Savoiardi włoskie biszkopty opakowanie 200 g

10,35 

Opakowanie 200 g

Kategoria:

Opis

Savoiardi, pachnące włoskie biszkopty przygotowane zgodnie z tradycją ze świeżych jaj to sztandarowy produkt, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Idealne do tiramisu, na śniadanie czy na pyszną i lekką przekąskę. Opakowanie 200g

 

Składniki: mąka pszenna, cukier, jaja 26%, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu), syrop glukozowy, naturalne aromaty, sól

Alergeny: Zawiera mąkę pszenną i jajka. Może zawierać mleko i soje.

 

Wartości odżywcze na 100g produktu

Energia 1599kJ / 378 kcal

Tłuszcz 3,8 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g

Węglowodany 76,5 g

w tym cukry 42,0 g

Włókna 1,7g

Białko 8,5 g

Sól 0,25 g

 

Tiramisu to zawsze aktualny deser, który lubi każdy, młody i starszy. Istnieją dziesiątki wersji i wariacji, ale każda z nich ma jeden składnik, którego nigdy nie może zabraknąć: biszkopty Savoiardi.

Oto, przekazywana z pokolenia na pokolenie, receptura na smaczne i tradycyjne Tiramisu.

 

Składniki na 8 porcji:

400 g biszkopty Savoiardi

500 g serka Mascarpone

300 ml kawy

120 g cukru

4 jajka

kakao

 

  1. Ubij żółtka razem z cukrem, aż masa będzie jasna i kremowa. Dodaj mascarpone i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  2. W innym pojemniku ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie delikatnie wmieszaj je w masę mascarpone, uzyskując w ten sposób krem ​​Tiramisu.
  3. Przygotuj kawę i zostaw do ostygnięcia. Szybko zanurz w kawie, jeden po drugim, biszkopty Savoiardi i rozłóż je w pojemniku. Pokryj warstwę biszkoptów kremem i powtórz tę samą procedurę, aż do zużycia wszystkich składników.
  4. Posyp powierzchnię dużą ilością gorzkiego kakao. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.

Smacznego!

Informacje dodatkowe

Brand

Bonomi

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Savoiardi włoskie biszkopty opakowanie 200 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.