Opis
Chrupiącą włoska pizza w rzymskim stylu przygotowana z ciasta na zakwasie chlebowym. Wystarczy dodać ulubione dodatki i można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem we własnym domu.
Składniki
Mąka PSZENNA „00”, drożdże macierzyste 28,6% (mąka PSZENNA „0”, woda, mąka PSZENNA „2”, drożdże piwne), woda, oliwa extra virgin (2,6%), mąka ryżowa, mąka SOJOWA, sól, półprodukt do pieczywa (zakwas pszenny w proszku, mąka PSZENNA „0”, proszek do pieczenia, suszony zakwas żytni), drożdże browarniane, konserwanty: propionian wapnia, sorbinian potasu, mąka PSZENNA SŁODOWANA, aromat.
Może zawierać MUSZTARDĘ.
Sposób przygotowania
Do spożycia po ugotowaniu.
Ułóż wybrane dodatki i piecz bezpośrednio na grillu (bez blachy), w wentylowanym piekarniku przez około 5-6 minut w temperaturze 200°C, do momentu, w którym będzie ona chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku. Czasy pieczenia są orientacyjne, mogą się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia pieczenia.
Przechowywanie
W chłodnym i suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu opakowanie szczelnie zamknąć, przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Nie przebijać opakowania.
DEKLARACJA ŻYWIENIOWA – ŚREDNIE WARTOŚCI DLA 100 g
Energia 1051 kJ 249 kcal
Tłuszcz 4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g
Węglowodany 44g
w tym cukry 0,8g
Włókno 1,8g
Białko 8,6g
Sól 1,6g
Informacje dodatkowe
Alergeny | Zobacz opis |
---|---|
Brand | Alimenta Produzioni |
Kraj pochodzenia: | Włochy |
Składniki: | Zobacz opis |
Średnie w 100 g produktu: | Zobacz opis |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.