Quantcast

Mozzarella di bufala 125 g

12,20 

Opakowanie 125 g

Opis

Mozzarella di bufala (mozzarella z mleka bawolego) to świeży ser podpuszczkowy, charakteryzujący się klasycznym, kulistym kształtem o białym kolorze. Produkowany z pasteryzowanego mleka bawolego jest jednym z najbardziej znanych i renomowanych wariantów mozzarelli na świecie. Tajemnica tkwi w jego składzie: mleko krowie zawiera około 87% wody, podczas gdy to bawole ma jej 81%. Właśnie ta dyferencja w ilości wody sprawia, że mleka te są odmienne (mleko bawole jest nieprzejrzyste), ale przede wszystkim, większa zawartość tłuszczu w mleku bawolim sprawia, że jest ono znacznie smaczniejsze i świetnie nadaje się do wyrobu sera.

Składniki: Mleko pasteryzowane (99,5%), podpuszczka (0,02%), sól (0,5%), żywe fermenty mlekowe (0,005%)

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1084 kj / 262 kcal

Tłuszcz 23 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g

Węglowodany 0,7 g

W tym cukry 0 g

Białko 13 g

Sól 0,57 g

Informacje dodatkowe

Alergeny

Mleko i jego pochodne

Składniki:

Zobacz opis

Średnie w 100 g produktu:

Zobacz opis

Kraj pochodzenia:

Włochy

Brand

IGOR s.r.l.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mozzarella di bufala 125 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Może spodoba się również…