italian quality food and wine| Bezpośredni kontakt na telefon lub WhatsApp: 780-517-620
Opis
Mozzarella di bufala (mozzarella z mleka bawolego) to świeży ser podpuszczkowy, charakteryzujący się klasycznym, kulistym kształtem o białym kolorze. Produkowany z pasteryzowanego mleka bawolego jest jednym z najbardziej znanych i renomowanych wariantów mozzarelli na świecie. Tajemnica tkwi w jego składzie: mleko krowie zawiera około 87% wody, podczas gdy to bawole ma jej 81%. Właśnie ta dyferencja w ilości wody sprawia, że mleka te są odmienne (mleko bawole jest nieprzejrzyste), ale przede wszystkim, większa zawartość tłuszczu w mleku bawolim sprawia, że jest ono znacznie smaczniejsze i świetnie nadaje się do wyrobu sera.
Składniki: Mleko pasteryzowane (99,5%), podpuszczka (0,02%), sól (0,5%), żywe fermenty mlekowe (0,005%)
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1084 kj / 262 kcal
Tłuszcz 23 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Węglowodany 0,7 g
W tym cukry 0 g
Białko 13 g
Sól 0,57 g
Informacje dodatkowe
Alergeny | Mleko i jego pochodne |
---|---|
Składniki: | Zobacz opis |
Średnie w 100 g produktu: | Zobacz opis |
Kraj pochodzenia: | Włochy |
Brand | IGOR s.r.l. |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.