Quantcast
Home » Prodotti » Mortadella Bologna IGP – mortadela plastry 200 g

Mortadella Bologna IGP – mortadela plastry 200 g

14,50 

Ta wędlina według wielu (zwłaszcza włoskich dzieci) jest najlepszą włoską kiełbasą. Idealna do świeżych bułeczek, oraz rustycznych kanapek z pełnoziarnistej mąki. Pochodzi z włoskiego regionu Emilia – Romania, a konkretnie z jego stolicy – miasta Bolonia. Wytwarzana z mięsa wieprzowego i doprawiana przyprawami. Przepyszna z lamką czerwonego wina, który przełamie jej kremowy smak.

Kategorie: ,

Opis

Włoska mortadela

Jedna z najbardziej lubianych wędlin we Włoszech, a na pewno najsłynniejsza z bolońskich tradycji kulinarnych. Mortadella Bologna CHOG (Chronione Oznaczenie Geograficzne), to doskonały produkt, delikatnie smaczny i o niepowtarzalnym aromacie. Mortadella Bologna jest wytwarzana wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanej wieprzowiny z dodatkiem pokrojonego w kostek tłuszczu i naturalnych aromatów. Mortadella Bologna CHOG, delikatna i pachnąca, doda wyjątkowego smaku każdej potrawie.

 

Simonini

Simonini to synonim tradycji, jakości i dobrego jedzenia.  Wędliny te są odpowiednie dla każdego, ponieważ nie zawierają glutenu, białek sojowych ani pochodnych mleka. Firma posiada międzynarodowe certyfikaty spełniania wymagań BRC Food oraz IFS Food, i jest zrzeszona z Konsorcjum Prosciutto di Parma oraz Konsorcjum della mortadella Bologna IGP.

 

Skład:

mięso wieprzowe, sól, pieprz, naturalne aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu (E301); substancja konserwująca: azotyn sodu (E250).

 

Średnie wartości dla 100 g produktu:

Energia 1196 kJ / 286 kcal

Tłuszcz 25,4 g – w tym kwasy tłuszczowe nienasycone 9,6 g

Węglowodany 2,6 g – w tym cukry 1,5 g

Białko 11,9 g

Sól 2,6 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mortadella Bologna IGP – mortadela plastry 200 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.