Quantcast
Home » Prodotti » Makaron bezglutenowy spaghetti

Makaron bezglutenowy spaghetti

12,30 

Makaron spaghetti bezglutenowy to znany na calym swiecie klasyk w wersji gluten free. Pyszny z pesto, sosem pomidorowym jak np. puttanesca albo po prostu z podsmazonym chili i czosnkiem na oliwie (aglio, olio e peperoncino). Wazne zeby go nie rozgotowac bo najlepszy jest oczywiscie al dente!

Opakowanie 400 g.

Opis

Spaghetti bezglutenowe, wytwarzane z mąki kukurydzianej, ryżu i komosy ryżowej, przeznaczone dla wszystkich nietolerujących gluten.

 

Co to jest makaron spaghetti bezglutenowy?

Klasyka wloskiej kuchni w wersji gluten free.

 

Jak ugotowac makaron spaghetti?

Najwazniejsze to go nie rozgotowac i ograniczyc czas gotowanie do tego, jaki widnieje na opakowaniu. To najlepszy sposob aby w pelni cieszyc sie makaronem spaghetti al dente. W wersji bezglutenowej wloskiej firmy Granoro to 10 minut.

 

Składniki:

emulgatory: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej (3%), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.

Może zawierać śladowe ilości łubinu i soi.

 

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1500 kj / 354 kcal

Tłuszcz 1,5 g –  tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

Węglowodany 76,5 g – w tym cukry 2,5 g

Białko 7,5 g

Sól 0,03 g

Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.

Przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci

Numer EAN 8007290334725

Informacje dodatkowe

Alergeny

Może zawierać śladowe ilości łubinu i soi

Brand

Granoro

Kraj pochodzenia:

Włochy

Składniki:

Zobacz opis

Średnie w 100 g produktu:

Zobacz opis

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Makaron bezglutenowy spaghetti”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Może spodoba się również…