Quantcast
Home » Prodotti » Makaron bezglutenowy cannelloni

Makaron bezglutenowy cannelloni

13,10 

Cannelloni tradycyjny włoski makaron w kształcie rurek w wersji bezgluteniwej. Idealny jako makaronowa zapiekanka. Polecany jest do nadziewania mięsem lub warzywami, a także zapiekania w sosie pomidorowym czy beszamelowym.

Opakowanie 250 g

Opis

Makaron bezglutenowy z mąką z komosy ryżowej. Specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.

 

Co to jest cannelloni?

Typowy włoski makaron mający formę rurek o średnicy 2 centymetrów, które wypełnia się nadzieniem i zapieka w sosach.

 

Czy makaron cannelloni trzeba gotować?

Tak. Wrzucić makaron cannelloni bezglutenowe na wrzącą osoloną wodę i gotować przez 1,5 minuty.

 

Jak zrobić dobre cannelloni?

Przede wszystkim zwracać uwagę na czas gotowania żeby makaron się nie rozgotował. Uważać podczas nadziewania rurek aby się nie rozerwały i nie straciły formy. Nie zalewać zbyt dużą ilością sosu, żeby rurki nie rozmiękły lecz utrzymały formę i danie miało odpowiednią kremową konsystencję.

 

Canneloni najczęściej realizowane przepisy:

Cannelloni ze szpinakiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni z mięsem mielonym w sosie beszamelowym

Cannelloni ze szpinakiem i fetą

 

Składniki:

mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej (3%), emulgatory: mono i glicerydy kwasów tłuszczowych.

Może zawierać śladowe ilości jaj i soi.

 

Średnie wartości w 100 g produktu:

Energia 1500 kJ

354 kcal –

Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g –

Węglowodany 76,5 g – w tym cukry 2,5 g –

Błonnik 2 g –

Białko 7,5 g –

Sól 0,03 g –

Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.

Przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci

Numer EAN 8007290324696

Informacje dodatkowe

Brand

Granoro

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Makaron bezglutenowy cannelloni”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.