Quantcast
Home » Prodotti » Guanciale stagionato w plastrach 90 g

Guanciale stagionato w plastrach 90 g

19,10 

Opakowanie 90 g

Dostępny wkrótce

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Kategorie: ,

    Opis

    Guanciale stagionato w plastrach pozyskuje się z podgardla wieprzowego, soli się i odstawia na około miesiąc. Oczyszczone i wysuszone trafia do piwnic na sezonowanie, gdzie pozostaje przez co najmniej 6 miesięcy. W przeciwieństwie do smalcu, przeplatany jest wąskimi kawałkami mięsa, ponieważ zawiera pasma mięśni żuchwy. Charakteryzuje się ładnym różowym kolorem. Idealny do chleba, pokrojony w cienkie plasterki lub lekko podgrzane, a następnie umieszczone na kromkach niesolonego chleba (toskańskiego). Najbardziej znane zastosowanie jest jednak na ciepło do makaronów czyli  all’amatriciana i carbonara. Produkt bezglutenowy.

    Składniki: wieprzowina, sól, przyprawy, naturalne aromaty, konserwanty: azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250).

    Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

    Wartość energetyczna 2512 kJ / 609 kcal

    Tłuszcz 61 g

    W tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g

    Węglowodany 1 g

    W tym cukry 0 g

    Białko 14 g

    Sól 5,8 g

    Informacje dodatkowe

    Brand

    Terre Ducali

    Kraj pochodzenia:

    Włochy

    Składniki:

    Zobacz opis

    Średnie w 100 g produktu:

    Zobacz opis

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o „Guanciale stagionato w plastrach 90 g”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Może spodoba się również…