italian quality food and wine| Bezpośredni kontakt na telefon lub WhatsApp: 780-517-620
Opis
Produkty bezglutenowe coppa di Parma i pancetta to typowe produkty regionu Emilia Romagna, które najlepiej oddają swoje aromaty położone na gorącym smażonym placku zwanym gnocco fritto. Taki rodzaj przystawki serwuje się na lokalnych sagrach czyli festynach w całym regionie. Aby docenić oba rodzaje tych wędlin warto przygotować gnocco fritto w domu lub zastąpić go kawałkiem ciepłego chleba, pizzy, bruschetty lub piady. Ciepło lekko rozpuści cieniutko krojony boczek i zmiękczy karkówkę na tyle aby docenić ich wyjątkowy włoski smak.
Składniki: COPPA DI PARMA: wieprzowina, sól, dekstroza, naturalne aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu (E301); konserwanty: azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250).
PANCETTA: wieprzowina, sól, naturalne aromaty, przyprawy (pieprz 0,10%), dekstroza, konserwanty: azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250).
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1891 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 41 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany 1 g
W tym cukry 0 g
Białko 21 g
Sól 4 g
Informacje dodatkowe
Brand | Terre Ducali |
---|---|
Kraj pochodzenia: | Włochy |
Składniki: | Zobacz opis |
Średnie w 100 g produktu: | Zobacz opis |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.