Mąka kukurydziana wstępnie ugotowana
Miękka kremowa polenta z żółtej mąki kukurydzianej, która została wstępnie ugotowana. Jest gotowa w mgnieniu oka i można ją jeść samą, smażoną lub grillowaną, a także z dojrzałymi serami, grzybami i wędlinami.
Polenta przepis
Ugotować i osolić 2 l wody. Zgasić ogień i powoli wsypać całą zawartość opakowania energicznie mieszając, dopóki nie otrzyma się kremowej konsystencji. W zależności od tego czy się woli polentę bardziej suchą kub kremową (w stylu puree) dodawać lu odejmować ilość wody. Warto okrasić masłem lub dodać utartego sera Grana Padano lub Parmigiano Reggiano.
Składniki: wstępnie ugotowana kasza kukurydziana
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 350 kcal / 1500 Kj
Tłuszcze: 1,3 g – w tym tłuszcze nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 79,8 g – w tym cukry: 0,6 g
Włokna: 1,8 g
Białko: 5,4 g
Sól: 0,1 g
EAN: 8056515240570
Opinii
There are no reviews yet.