Pinsa
Chrupiącą włoska pizza w rzymskim stylu przygotowana z ciasta na zakwasie chlebowym. Wystarczy dodać ulubione dodatki i można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem we własnym domu. Do spożycia po ugotowaniu.
Dla miłośników tego prostego dania oferujemy specjalna cenę za zakup większej ilości ! Zrób zapas pysznej pinsy i zaoszczędź!
Pinsa przepis
Ułóż wybrane dodatki i piecz bezpośrednio na grillu (bez blachy), w wentylowanym piekarniku przez około 5-6 minut w temperaturze 200°C, do momentu, w którym będzie ona chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku. Czasy pieczenia są orientacyjne, mogą się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia pieczenia.
Poniżej nasza propozycja podania pinsy:
Co to jest pinsa romana
Więcej na temat pinsy dowiesz się z naszego artykułu:
Z jakiej mąki jest zrobiona pinsa?
Pinsa zrobiona jest z mieszanki mąki pszennej, ryżowej i sojowej, zakwaszanej drożdżami macierzystym przez 72 godziny. Następnie jest poddawana rygorystycznej obróbce ręcznej: rozgniatana palcami aż do powstania charakterystycznych bąbelków i uzyskania typowego wydłużonego owalnego kształtu.
Wynik? Chrupiąca i smaczna pinsa o niskiej zawartość tłuszczu i cukru, czyli taka, która ma mało kalorii i jest wysoce strawna.
Pinsa Di Marco posiada certyfikat Oryginalna Pinsa Romana.
Aby mieć pewność, że jakość naszej pinsy jest zawsze doskonała, a ciasto autentyczne, z odpowiednią zawartością mąki, właściwym nawodnieniem i właściwym zakwasem, nasze produkty posiadają certyfikat Jednostki Certyfikującej Pinsa Romana.
Składniki: mąka pszenna, woda, suszony zakwas pszenny, mąka ryżowa, mąka sojowa, oliwa z oliwek extra virgin, sól, drożdże
Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 972 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 2,4 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 44 g – w tym cukry 0,4 g
Włókno 2,2 g
Białko 10,2 g
Sól 0,47 g
EAN 5900128962837
Opinii
There are no reviews yet.