Opis
Pinsa
Chrupiącą włoska pizza w rzymskim stylu przygotowana z ciasta na zakwasie chlebowym. Wystarczy dodać ulubione dodatki i można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem we własnym domu. Do spożycia po ugotowaniu.
Pinsa przepis
Ułóż wybrane dodatki i piecz bezpośrednio na grillu (bez blachy), w wentylowanym piekarniku przez około 5-6 minut w temperaturze 200°C, do momentu, w którym będzie ona chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku. Czasy pieczenia są orientacyjne, mogą się różnić w zależności od rodzaju piekarnika i pożądanego stopnia pieczenia.
Poniżej nasza propozycja podania pinsy:
Co to jest pinsa romana
Więcej na temat pinsy dowiesz się z naszego artykułu:
Przechowywanie: W chłodnym i suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu opakowanie szczelnie zamknąć, przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Nie przebijać opakowania.
Składniki: mąka PSZENNA “00”, drożdże macierzyste 28,6% (mąka PSZENNA “0”, woda, mąka PSZENNA “2”, drożdże piwne), woda, oliwa extra virgin (2,6%), mąka ryżowa, mąka SOJOWA, sól, półprodukt do pieczywa (zakwas pszenny w proszku, mąka PSZENNA „0”, proszek do pieczenia, suszony zakwas żytni), drożdże browarniane, konserwanty: propionian wapnia, sorbinian potasu, mąka PSZENNA SŁODOWANA, aromat.
Może zawierać MUSZTARDĘ.
Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1051 kJ / 249 kcal
Tłuszcz 4 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 44 g – w tym cukry 0,8 g
Włókno 1,8 g
Białko 10,6 g
Sól 10,1 g
EAN 8000130482419
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.