Chrupiące, słodkie lub słone przekąski – to idealne dopełnienie stołu, na którym królują imprezowe przysmaki, ale również sposób na to, aby podkręcić jakość wielu przystawek, podwieczorków i deserów. Wybierając nasze oryginalne, bezglutenowe produkty prosto ze słonecznej Italii, masz możliwość zajadania się najlepszymi smakołykami bez szkodzenia swojemu zdrowiu.
Importowane z Włoch produkty – 100% jakości
Włosi zdecydowanie słyną ze swojego doskonałego wyczucia smaku i przywiązania do najwyższej jakości spożywanych potraw. Dlatego wiele artykułów spożywczych typowych dla kuchni śródziemnomorskiej bardzo trudno zastąpić jakimikolwiek innymi. Nie musisz tego robić – oryginalne włoskie produkty bezglutenowe z naszego sklepu pozwolą Ci utrzymywać dietę eliminującą gluten bez rezygnacji z ulubionych smaków! Specjalnie z myślą o miłośnikach jedzenia z tej części Europy przygotowaliśmy bogaty asortyment chrupiących przysmaków, dzięki którym jadłospis jest uzupełniony o cenne węglowodany, ale bez udziału glutenu.
Produkty mączne bez glutenu – dlaczego warto mieć je w kuchni?
Osoby, które zmuszone są do rezygnacji z glutenu, nie muszą przestawać jeść tak, jak lubią najbardziej – czyli w myśl zasad tradycyjnej kuchni włoskiej. Powinny jedynie zmodyfikować swoją dietę, aby znalazły się w niej wyroby pozbawione mąki pszennej, a także innych rodzajów mąk zanieczyszczonych glutenem. W naszym asortymencie znajdują się wyjątkowe bezglutenowe przekąski, które idealnie zaspokoją głód, a na których można znaleźć symbol przekreślonego kłosa. To znak, że są one wolne od tego składnika – a zatem bezpieczne nawet dla osób z celiakią. Dlaczego warto mieć je w kuchni? Ponieważ bazują na pełnowartościowych zbożach: ryżu czy kukurydzy, które dostarczają organizmowi nie tylko węglowodanów złożonych zapewniających sytość, ale również wielu witamin i minerałów charakterystycznych dla zbóż.
Grissini bezglutenowe – jak je wykorzystać w diecie?
Paluszki chlebowe wykonywane z ciasta podobnego jak to na pizzę, charakteryzują się nie tylko wolnym od glutenu składem, ale także odpowiednim kształtem, lekko słonym smakiem i fantastyczną chrupkością. Doskonale wpiszą się w konwencję każdej imprezy w stylu włoskim, serwowane po prostu jako jedna ze słonych przekąsek, doskonała do piwa. Grissini bezglutenowe warto również podawać w formie atrakcyjnej przystawki – na przykład owinięte szynką parmeńską posmarowana kremowym serkiem i udekorowaną sałatą lub kiełkami. W połączeniu z kawałkami soczystego melona będą tworzyły fantastyczny, smakowity kontrast, który z pewnością przypadnie do gustu niejednemu uczestnikowi przyjęcia, na którym zostaną podane!
Ciastka bezglutenowe w różnych smakach
Nie sposób wyobrazić sobie popołudniowej kawy bez dodatku drobnych, kruchych ciasteczek – tak smakuje ona najlepiej. W naszym sklepie znajdziesz je w wersji bezglutenowej – wypieczone z mąki kukurydzianej, z dodatkiem kawałków czekolady, kakao lub owoców. Nasze włoskie ciastka bezglutenowe to idealna propozycja dla osób, które zmuszone są ograniczać lub wykluczać gluten z diety, ale nie chcą odmawiać sobie słodkiego poczęstunku, gdy mają na niego ochotę. Importowane prosto z Włoch przypomną Ci najpiękniejsze wakacje, podczas których miałeś okazję popijać włoskie ciasteczka oryginalną cappuccino lub macchiato w jednej z tamtejszych urokliwych kafeterii.
Bezglutenowe wafle – na słodko i na słono
Jedną z naszych flagowych propozycji prosto z Włoch, idealnych do pochrupania i zaspokojenia głodu, są wafle kukurydziane bez glutenu. Ze względu na ich delikatność i chrupkość, sprawdzają się świetnie jako smakowity sposób na zaspokojenie apetytu na coś chrupiącego. Podawane z masłem orzechowym, dżemem, kremowym serkiem na słodko lub na słono, ale również z wędliną, żółtym serem, warzywami czy owocami – mogą stanowić fantastyczną odmianę w Twoim codziennym menu. Są lekkie, ale wspaniale sycą i nie zawierają składnika, który musisz eliminować ze swojej diety. Wafle ryżowe są doskonale znane miłośnikom zdrowego odżywiania, głównie jako lekkie, ale pożywne drugie śniadanie lub podwieczorek, szczególnie kiedy brakuje czasu na przyrządzenie czegoś bardziej wymagającego. Mając w swojej kuchennej szafce chrupiące, lekkie wafle o neutralnym smaku, możesz odżywiać się zdrowo, bezpiecznie i smacznie – i zabierać tę przekąskę ze sobą, gdziekolwiek się pojawisz!
Dlaczego warto sięgać po włoskie produkty bezglutenowe do chrupania?
Włosi znani są nie tylko ze znakomitej pizzy i pasty, ale również ze swojego zamiłowania do tworzenia pysznych, chrupiących ciasteczek i przekąsek na słono i na słodko. Z powodzeniem możesz przenieść do swojej codziennej diety eliminującej gluten wiele produktów z kuchni włoskiej, którą lubisz, i dzięki temu nie mieć poczucia, że musisz z czegokolwiek rezygnować dla własnego samopoczucia! To zdrowe, pełnowartościowe produkty, po które warto sięgać również ze względu na ich smak i fantastyczną chrupkość – nie tylko wtedy, gdy wymaga tego dieta!
Filtr
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2Posortowane według najnowszych