MAVEAT » Produkty » Spiżarnia » Sosy i pesto » Pesto alla Genovese 210 ml

Pesto alla Genovese 210 ml

19,50 

Pesto o jasnozielonym kolorze, bogatej konsystencji i intensywnym aromacie jest wytwarzane wyłącznie z bazylii genueńskiej DOP. Idealnie nadaje się do przyprawiania makaronów i gnocchi, do uatrakcyjniania sałatek, surowych i gotowanych fantazji warzywnych, a także do dekorowania smacznych grzanek i kanapek.

Słoik 210 ml

Na stanie: 10

Kategorie: ,
Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Pesto

Uzyskiwane z przetworzenia świeżej bazylii pesto genueńskie jest klasykiem włoskiej kuchni. Pachnące i pikantne, o intensywnym smaku i kremowej konsystencji, dobrze komponuje się z makaronem lasagne, naleśnikami i wszelkiego rodzaju makaronami; jego dodatek nadaje świeży smak wszystkim potrawom warzywnym.

Makaron z pesto

Przeczytaj nasz artykuł i dowiedz się więcej na temat włoskiego pesto:

Makaron z pesto: wspaniały klasyk włoskiej tradycji gastronomicznej

Składniki: bazylia 34%, olej słonecznikowy, woda, ziemniaki, syrop glukozowy, orzechy nerkowca, ser Parmigiano Reggiano (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, sól, szpinak, białka mleka, substancja zakwaszająca: kwas mlekowy E270, błonnik roślinny, ekstrakt z bazylii, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300. Produkt gotowy do spożycia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu opakowania, przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie.

Alergeny: orzechy, mleko

Tabela wartości odżywczych

Energia: 360 kcal-1482 kJ

Tłuszcz: 36 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g

Węglowodany: 5,9 g – w tym cukry: 3,2 g

Białko: 1,2 g

Sól (NaCl): 2,2 g

EAN 8056515245414

Alergeny

Brand

Składniki:

Średnie w 100 g produktu:

Opinii

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pesto alla Genovese 210 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *