Pesto
Uzyskiwane z przetworzenia świeżej bazylii pesto genueńskie jest klasykiem włoskiej kuchni. Pachnące i pikantne, o intensywnym smaku i kremowej konsystencji, dobrze komponuje się z makaronem lasagne, naleśnikami i wszelkiego rodzaju makaronami; jego dodatek nadaje świeży smak wszystkim potrawom warzywnym.
Makaron z pesto
Przeczytaj nasz artykuł i dowiedz się więcej na temat włoskiego pesto:
Makaron z pesto: wspaniały klasyk włoskiej tradycji gastronomicznej
Składniki: bazylia 34%, olej słonecznikowy, woda, ziemniaki, syrop glukozowy, orzechy nerkowca, ser Parmigiano Reggiano (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, sól, szpinak, białka mleka, substancja zakwaszająca: kwas mlekowy E270, błonnik roślinny, ekstrakt z bazylii, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300. Produkt gotowy do spożycia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu opakowania, przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie.
Alergeny: orzechy, mleko
Tabela wartości odżywczych
Energia: 360 kcal-1482 kJ
Tłuszcz: 36 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
Węglowodany: 5,9 g – w tym cukry: 3,2 g
Białko: 1,2 g
Sól (NaCl): 2,2 g
EAN 8056515245414
Opinii
There are no reviews yet.