Passata di pomodoro od włoskiej firmy Granoro
Produkowana jest ona ze świeżych pomidorów uprawianych i przetwarzanych we Włoszech, starannie wyselekcjonowanych i przetworzonych w ciągu kilku godzin od zbioru. Po zbiorze świeży pomidor jest szatkowany i blanszowany w celu inaktywacji enzymów i uniknięcia degradacji produktu. Pomidor trafia następnie do maszyn oczyszczających, które usuwają nasiona i skórki.
Passata firmy Granoro jest kremowa i aksamitna, ma bardzo niską zawartość wody (dlatego jej gęstość wynosi 8-9° brix), co sprawia, że jest gęsta i wydajna, a także ma wysoką zawartość naturalnego cukru.
Oryginalny produkt, który zachowuje zapach i smak świeżych pomidorów, niczym passata domowej roboty. Passata Granoro jest pakowana w szklane butelki o gramaturze 690 g, ilość skalibrowana dla średniego spożycia 4-osobowej rodziny. Jeśli nie zostanie spożyta w całości, można ją przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Składniki:
świeże pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 95 kj / 23 kcal
Tłuszcz 0,1 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 3,6 g – w tym cukry 3,6 g
Białko 1,3 g
Sól 0,4 g
EAN 8007290571403
Opinii
There are no reviews yet.