MAVEAT » Produkty » Sery » Parmigiano Reggiano 30 miesięcy

Parmigiano Reggiano 30 miesięcy

27,35 

30-miesięczny Parmigiano Reggiano jest przeznaczony dla prawdziwych smakoszy. Jest to koncentrat smaku. Kruchy i ziarnisty, o mocnym aromacie. Jego intensywny smak sprawia, że ​​jest to triumf dla kubków smakowych! Spróbuj, aby uchwycić intensywne nuty przypraw i suszonych owoców.

Opakowanie około 250 g (waga zmienna)

 

19 w magazynie

Często kupowane razem:
surowa szynka dojrzewajaca
23,55 
Miód akacjowy z dodatkiem szlachetnej czarnej trufli letniej
28,45 

Parmigiano Reggiano stagionato 30 mesi

Oryginalny włoski ser twardy Parmigiano Reggiano, wyprodukowany z krowiego mleka, dojrzewający przez 30 miesięcy. Można go pokroić w płatki na carpaccio rybnym lub mięsnym albo na pieczeni wołowej. Aby doświadczyć ponadprzeciętnych wrażeń, spróbuj połączyć go z miodem lub kilkoma kroplami tradycyjnego octu balsamicznego z Modeny.

Co to jest parmezan?

Parmezan to polskie słowo, które określa włoski ser Parmigiano Reggiano wytwarzany według ścisłych procedur jakościowych z surowego mleka krowiego. Produkowany jest w prowincjach takich jak Parma, Bolonia, Modena, czy Mantua. To właśnie w tych regionach znajdują się gospodarstwa, z których pochodzą krowy rasy Reggiana oraz Vacca Rossa, karmione jedynie trawą i sianem, dające mleko na ten włoski ser podpuszczkowy.

Składniki: mleko, sól i podpuszczka.

Tabela wartości odżywczych w 100 g

Energia: 402 kcal-1671 kJ

Tłuszcz: 30 g – w tym nasycone: 20g

Węglowodany: 0,0g – w tym cukry: 0,0g

Białko: 32 g

Sól (NaCl): 1,6 g

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Parmigiano Reggiano 30 miesięcy”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *