Parmigiano Reggiano stagionato 30 mesi
Oryginalny włoski ser twardy Parmigiano Reggiano, wyprodukowany z krowiego mleka, dojrzewający przez 30 miesięcy. Można go pokroić w płatki na carpaccio rybnym lub mięsnym albo na pieczeni wołowej. Aby doświadczyć ponadprzeciętnych wrażeń, spróbuj połączyć go z miodem lub kilkoma kroplami tradycyjnego octu balsamicznego z Modeny.
Co to jest parmezan?
Parmezan to polskie słowo, które określa włoski ser Parmigiano Reggiano wytwarzany według ścisłych procedur jakościowych z surowego mleka krowiego. Produkowany jest w prowincjach takich jak Parma, Bolonia, Modena, czy Mantua. To właśnie w tych regionach znajdują się gospodarstwa, z których pochodzą krowy rasy Reggiana oraz Vacca Rossa, karmione jedynie trawą i sianem, dające mleko na ten włoski ser podpuszczkowy.
Składniki: mleko, sól i podpuszczka.
Tabela wartości odżywczych w 100 g
Energia: 402 kcal-1671 kJ
Tłuszcz: 30 g – w tym nasycone: 20g
Węglowodany: 0,0g – w tym cukry: 0,0g
Białko: 32 g
Sól (NaCl): 1,6 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.