Parmigiano Reggiano
Oryginalny włoski ser twardy Parmigiano Reggiano, wyprodukowany z krowiego mleka, długodojrzewający przez 18 miesięcy. Ser idealny do makaronów, pizzy, zapiekanek czy na deskę serów.
Co to jest parmezan?
Parmezan to polskie słowo, które określa włoski ser Parmigiano Reggiano wytwarzany według ścisłych procedur jakościowych z surowego mleka krowiego. Produkowany jest w prowincjach takich jak Parma, Bolonia, Modena, czy Mantua. To właśnie w tych regionach znajdują się gospodarstwa, z których pochodzą krowy rasy Reggiana oraz Vacca Rossa, karmione jedynie trawą i sianem, dające mleko na ten włoski ser podpuszczkowy.
Składniki: mleko, sól i podpuszczka.
Tabela wartości odżywczych w 100 g
Energia: 402 kcal-1671 kJ
Tłuszcz: 30 g – w tym nasycone: 20 g
Węglowodany: 0,0g – w tym cukry: 0,0g
Białko: 32 g
Sól (NaCl): 1,6 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.