MAVEAT » Produkty » Sery » Parmigiano Reggiano 16 miesięcy 200 g

Parmigiano Reggiano 16 miesięcy 200 g

26,60 

Parmezan wyróżnia się świeżym, owocowym, a zarazem intensywnym smakiem oraz posiada zwarty, biało – kremowy miąższ. Główną zaletą parmezanu jest jego twarda, krucha konsystencja oraz wyrazisty smak i aromat. Dzięki wysokiej dawce aminokwasów niewymagających trawienia jest on polecany dzieciom oraz osobom mającym problemy z układem trawiennym.

Opakowanie około 200 g (waga zmienna)

Na stanie: 14

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Parmigiano Reggiano

Oryginalny włoski ser twardy Parmigiano Reggiano, wyprodukowany z krowiego mleka, długodojrzewający przez 16 miesięcy. Ser idealny do makaronów, pizzy, zapiekanek czy na deskę serów.

Co to jest parmezan?

Parmezan to polskie słowo, które określa włoski ser Parmigiano Reggiano wytwarzany według ścisłych procedur jakościowych z surowego mleka krowiego. Produkowany jest w prowincjach takich jak Parma, Bolonia, Modena, czy Mantua. To właśnie w tych regionach znajdują się gospodarstwa, z których pochodzą krowy rasy Reggiana oraz Vacca Rossa, karmione jedynie trawą i sianem, dające mleko na ten włoski ser podpuszczkowy.

Składniki: mleko, sól i podpuszczka.

Tabela wartości odżywczych w 100 g

Energia: 392 kcal-1633 kJ

Tłuszcz: 28,4 g – w tym nasycone: 18,7g

Węglowodany: 0,0g – w tym cukry: 0,0g

Białko: 33,0 g

Sól (NaCl): 1,6 g

Brand

Kraj pochodzenia:

Składniki:

Średnie w 100 g produktu:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Parmigiano Reggiano 16 miesięcy 200 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *