Bożonarodzeniowa babka drożdżowa z kawałkami gorzkiej czekolady, kremem czekoladowym z dodatkiem wanilii Mananara Madagaskar *.
Rzemieślnicza babka czekoladowa Panettone ma szczególnie miękkie ciasto, żółte i przypominające plaster miodu, wzbogacone pysznym nadzieniem z kremu z ciemnej czekolady, kawałkami ciemnej czekolady i naturalną wanilią Mananara z Madagaskaru. Ta babka bożonarodzeniowa jest wynikiem 72 godzin cierpliwego kunsztu i jest naturalnie zakwaszona, zaczynając od macierzystego ciasta drożdżowego. Wszystkie podstawowe składniki są świeże: jaja z wolnego wybiegu we Włoszech, mleko, śmietana i masło górskie. Słodycz kremu czekoladowego i intensywność czekolady cru, wybranej z regionów dbających o jakość, zadowolą najbardziej wyrafinowane i zachłanne podniebienia.
Skład: mąka PSZENNA typu „0”, kawałki ciemnej czekolady (18%) [miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalne smaki. min. kakao: 51%], krem czekoladowy (15%) [cukier, syrop glukozowy, woda, gorzka czekolada (5%) (pasta kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa), MLEKO, żółtko JAJA, masło (MLEKO), alkohol etylowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (2%), zagęstnik: modyfikowana skrobia i pektyna, naturalne aromaty, sól], świeże JAJA z wolnego wybiegu we Włoszech, świeże masło (MLEKO) (12%), cukier, naturalne drożdże na zakwasie (PSZENICA), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, żółtko JAJA świeże z chowu na wolnym wybiegu we Włoszech, sycylijski miód z dzikich kwiatów, świeże MLEKO (2%), świeża śmietana (MLEKO) (1%), sól morska z Cervii, masło kakaowe, naturalna wanilia Mananara z Madagaskaru* (0,2%), naturalne aromaty.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1671 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 21 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 44 g – w tym cukry: 23 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,63 g.
* Prezydium Slowfood
EAN: 799729007888
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.