Bożonarodzeniowa babka drożdżowa z migdałami i owocami kandyzowanymi
Rzemiślnicze Panettone Migdałowe udekorowame na powierzchni pachnącym włoskim lukrem migdałowym i granulowanym cukrem. Ciasto jest szczególnie miękkie, żółte i przypominające plaster miodu, wzbogacone rodzynkami i aromatycznymi kandyzowanymi skórkami sycylijskich pomarańczy i cedru Diamante z Kalabrii. Panettone migdałowe wyrasta przez 72 godziny, zgodnie z włoską tradycją cukierniczą.
Panettone migdałowe jest ręcznie pakowane w opakowanie ozdobione obrazami w stylu nordyckim. Owinięte jest markową satynową wstążką zawiązaną w kokardkę i uzupełnioną zawieszką z wizerunkiem litery „L” jak Loison.
Składniki: typ „0” miękka mąka PSZENNA, świeże JAJKA z chowu na wolnym wybiegu we Włoszech, sułtanki (13%), polewa MIGDAŁOWA (10%) [cukier, białko jaja, JAJA, olej słonecznikowy, włoskie migdały „Tuono” (40%), wstępnie ugotowany ryż i mąka pszenna, naturalne aromaty], masło (MLEKO), cukier, skórka
kandyzowane „pomarańcze sycylijskie” i „cedr diamante-kalabria” (6%) [skórki pomarańczy i cytryny w zmiennych proporcjach (53%), syrop glukozowo-fruktozowy,
cukier, zagęszczony sok cytrynowy], drożdże na naturalnym zakwasie (PSZENICA), cukier granulowany (5%), świeże żółtko JAJ z wolnego wybiegu
we Włoszech, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, cukier inwertowany, sól, masło kakaowe, naturalne aromaty.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1653 kJ / 395 kcal
Tłuszcz: 15 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g
Węglowodany: 57 g – w tym cukry: 38 g
Włókna: 1,9
Białko: 7,1 g
Sól: 0,49 g.
* Prezydium Slowfood
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.