Opis
Fetta di Panettone mandarino
Klasyczny włoski deser w kształcie bochenka wyrośnięty na naturalnym zakwasie, pokrojony w plastry i zapakowany w praktyczne pojedyncze porcje. Żółta ciasto jest miękkie i dobrze wyrośnięte i przypomina plaster miodu. Wzbogacone jest rodzynkami i kandyzowaną skórką późnej mandarynki z Ciaculli, cenionego prezydium Slow Food.
Plaster Panettone mandarynka
Kawałek tej świątecznej babki umieszczony jest w praktycznym, eleganckim w swojej prostocie opakowaniu jednoporcjowym. Opakowanie zawiera ilustracje owoców zawartych w cieście, a przezroczyste celofanowe okienko pozwala zobaczyć produkt.
Składniki: mąka PSZENNA miękka typu “0”, świeże JAJA z wolnego wybiegu we Włoszech, sułtanki (13%), masło (MLEKO), cukier, naturalne drożdże z zakwasu (PSZENICA), kandyzowana późna mandarynka z Ciaculli* (10%) [mandarynka (62%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, skoncentrowany sok z cytryny], żółtko JAJA świeży z wolnego wybiegu we Włoszech, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, miód wielokwiatowy z Sycylii, sól, naturalne aromaty.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1462 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 15 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,8 g
Węglowodany: 48 g – w tym cukry: 26 g
Włókna: 1,3
Białko: 6,7 g –
Sól: 0,57 g
EAN 0799729008731
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.