Tradycyjna babka drożdżowa ze skórką sycylijskiej pomarańczy i kalabryjskiego cedru diamentowego oraz rodzynkami z wanilią Madagaskar Mananara*.
Panettone Classico to połączenie lekkości i smaku charakteryzujących się miękkim ciastem bogatym w kandyzowane sycylijskie pomarańcze i diamentowy cedr. Ręcznie wyrabiana babka z rodzinkami pierwszej jakości, słodkimi i z bardzo małymi nasionami, z wanilią Mananara z Madagaskaru (Slow Food Presidium). Klasyczny smak najbardziej wierny tradycji.
Składniki: mąka pszenna typu „0”, rodzynki (16%), kandyzowane „pomarańcze sycylijskie” i kandyzowany „cedr diamentowo-kalabryjski” (12%) [skórka pomarańczy i cedru w zmiennych proporcjach (53%), syrop glukozowo-fruktozowy , cukier, zagęszczony sok z cytryny], świeże jaja z chowu z wolnego wybiegu we Włoszech, świeże masło (10%), cukier, naturalne drożdże na zakwasie, swieze żółtka jaja z chowu na wolnym wybiegu we Włoszech, emulgator: mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, sycylijski miód wielokwiatowy, świeże mleko (2%), świeża śmietana (1%), sól morska gruboziarnista z Cervia, masło kakaowe, wanilia naturalna Mananara Madagaskar * (0,2%), naturalne smaki.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1561 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 14 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,2 g
Węglowodany: 54 g – w tym cukry: 31 g
Białko: 6,8 g –
Sól: 0,6 g
* Prezydium Slowfood
EAN 799729005129
Opinii
There are no reviews yet.