Bożonarodzeniowa babka drożdżowa z kremem cytrynowym
Rzemieślnicze Panettone cytrynowe ma szczególnie miękkie ciasto, żółte i przypominające plaster miodu. Do przygotowania kremu użyto cytryny ChOG z wybrzeża Amalfi i Syrakuz, rodzynkami oraz mieloną i kandyzowaną skórką cytryny, które nadają intensywny i trwały aromat cytrusowy. Podstawowe składniki są świeże: jajka z bezpiecznych gospodarstw, mleko, śmietana i masło górskie.
Panettone jest ręcznie pakowany w romantyczną torebkę w trzech różnych kolorach.
Opakowanie zamykane jest satynową tasiemką ozdobioną perłą umieszczoną na środku kokardki oraz dwiema małymi złotymi muszelkami pełniącymi funkcję uchwytów.
Wybór wysyłanych kolorów jest losowy.
Składniki: mąka pszenna typu „0”, krem cytrynowy (15%) [syrop glukozowy, cukier, woda, masło (MLEKO), skórka cytryny Siracusa IGP (5%), słodzone żółtko JAJ od kur z wolnego wybiegu (50% cukru, 50% żółtka JAJ), limoncello IGP z Amalfi , MLEKO w proszku, Aromat naturalny, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana, substancja żelująca: pektyna, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, Sól], JAJA świeże z chowu na wolnym wybiegu we Włoszech, rodzynki (11%), cukier, naturalne drożdże na zakwasie (PSZENICA), świeże masło (MLEKO) (7%), skórka kandyzowana i mielona skórka cytryny (7%) [skórka cytryny (53%), cukier, syrop glukozowo-fruktozowy], świeże żółtko JAJ z wolnego wybiegu we Włoszech, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, sycylijski miód z dzikich kwiatów, Świeże MLEKO (1%), Świeża śmietana (MLEKO) (1%), morska sól pełnoziarnista z Cervii, masło kakaowe, naturalna wanilia Mananara z Madagaskaru* (0,2%), naturalne aromaty
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1482 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 13 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
Węglowodany: 52 g – w tym cukry: 31 g
Włókna: 1,5
Białko: 6,2 g
Sól: 0,53 g.
* Prezydium Slowfood
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.