Opis
Fetta di Panettone classico
Klasyczny włoski deser w kształcie bochenka wyrośnięty na naturalnym zakwasie, pokrojony w plastry i zapakowany w praktyczne pojedyncze porcje. Żółta ciasto jest miękkie i dobrze wyrośnięte i przypomina plaster miodu. Wzbogacone jest skórką sycylijskiej pomarańczy, kalabryjskim cytronem Diamante i rodzynkami sułtańskimi.
Plaster Panettone classico
Kawałek tej świątecznej babki umieszczony jest w praktycznym, eleganckim w swojej prostocie opakowaniu jednoporcjowym. Opakowanie zawiera ilustracje owoców zawartych w cieście, a przezroczyste celofanowe okienko pozwala zobaczyć produkt.
Składniki: mąka PSZENNA miękka typu “0”, świeże JAJA z wolnego wybiegu we Włoszech, sułtanki (16%), masło, (MLEKO), cukier, naturalne drożdże z zakwasu (PSZENICA), kandyzowana skórka „diamentowego cedru kalabryjskiego” (4%) [wiórki cedru (53%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, skoncentrowany sok z cytryny], wiórki kandyzowanych „pomarańcz sycylijskich” (4%) [skórki pomarańczowe (52%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, sok koncentrat cytrynowy], żółtko JAJA z wolnego wybiegu we Włoszech, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, cukier inwertowany, sól, masło kakaowe, naturalne aromaty
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1467 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 15 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,6 g
Węglowodany: 49 g – w tym cukry: 27 g
Białko: 6,7 g –
Sól: 0,58 g
EAN 0799729003842
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.