Bożonarodzeniowa babka drożdżowa z kremem kawowym
Panettone kawowe to deser na naturalnym zakwasie, charakteryzujący się chrupiącą powierzchnią. Ciasto jest żółte i miękkie, wzbogacone delikatnym kremem kawowym o niepowtarzalnym aromacie. Wybrane składniki są wynikiem uwagi i badań, np. doskonała kawa arabica o pełnym czekoladowym posmaku. Panettone kawowe wyrasta przez 72 godziny, zgodnie z włoską tradycją cukierniczą.
Panettone jest ręcznie pakowany w papier z obrazami w stylu nordyckim. Opakowanie owinięte jest markową satynową wstążką zamkniętą na środku w kokardkę i uzupełnioną zawieszką z wizerunkiem litery „L” jak Loison.
Składniki: Typ „0” mąka PSZENNA miękka, świeże JAJKA z wolnego wybiegu we Włoszech, śmietanka kawowa (15%) [cukier, syrop glukozowy, woda, ricotta
świeże (MLEKO), odtłuszczone MLEKO w proszku, alkohol etylowy, masło (MLEKO), kawa palona (1%), substancja żelująca: pektyna, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromaty naturalne, sól], cukier, masło (MLEKO), naturalne drożdże na zakwasie (PSZENICA), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, cukier inwertowany, pasta kawowa (1%) [kawa (55%), olej słonecznikowy, cukier], sól, masło kakaowe, naturalne aromaty
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1618 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 18 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 48 g – w tym cukry: 26 g
Włókna: 1,5
Białko: 7,3 g
Sól: 0,66 g.
* Prezydium Slowfood
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.